Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 176 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Universiteti Politeknik i Tiranës anëtarësohet në RMEI

Krijuar: 08 Tetor 2012 Ndryshimi i fundit: 08 Prill 2014 Data pubblicazione Vizita: 6798

 

Në datat 7 dhe 8 Shtator 2012 u organizua në Padova dhe Venecia(Itali), Asambleja e Përgjithëshme e RMEI - Réseau Méditerranéen des Ecoles d'Ingénieurs (Rrjeti Mesdhetar i shkollave të Inxhinierëve). Kjo Asamble u organizua nga Universita degli Studii di Padova dhe nga Universita Iuav di Venezia. Në këtë Asamble u diskutua mbi problemet me të cilat konfrontohen Shkollat e Inxhinierëve në rajonin e Mesdheut dhe mbi projektet me interes të gjerë që janë ndërmarrë nga ky rrjet.
Në këtë mbledhje mori pjesë një delegacion i UPT i përbërë nga Rektori i UPT, Akademik Jorgaq KAÇANI dhe Zv. Rektori për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Shkencë, Prof. Frederik Premti.
Rektori Kaçani, paraqiti një material mbi UPT dhe, si President aktual i BSUN, bëri një prezantim të këtij rrjeti.
Në këtë Asamble u pranuan si anëtarë të rinj disa universitete të rajonit. Duke marrë parasysh orientimin "inxhinierik" të këtij rrjeti, UPT paraqiti një kërkesë antarësimi. Kjo kërkesë u miratua unanimisht nga Asambleja e mësipërme dhe u njoftua nga Presidenti i RMEI, Prof. Leo VINCENT. Pra, nga data 8 Shtator 2012, UPT është anëtar me të drejta të plota (full member) i RMEI.