Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 148 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Referime Shkencore

Krijuar: 30 Mars 2015 Ndryshimi i fundit: 30 Mars 2015 Data pubblicazione Vizita: 5854

Në kuadër të Marrëveshjes së Bashkëpunimit ndërmjet UPT dhe Universitetit Toyama, Japoni, Departamenti i Mekanikës në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike organizoi në datë 9 Mars 2015, në sallën e Rektoratit, një seminar me referime shkencore ne fushën e transportit. Në këtë seminar, prezantuan punët e tyre shkencore Dekani i Fakultetit të Inxhinierisë në Universitetin Toyama, Prof. Yuukou Horita dhe profesori shqiptar pranë Fakultetit të Inxhinierisë në Universitetin Toyama, Prof. Genci Çapi.

 

        

        

 

         

 

Pas seminarit të dy përfaqësuesit e Universitetit Toyama u pritën nga Rektori i UPT, Akademik Jorgaq Kaçani. Pjesëmarrës në takim ishin gjithashtu Zv- rektorët Prof. Genti Guxho dhe Prof. As. Vladi Koliçi, Dekania e Fakultetit të Teknologjisë së Informacionit Prof. Rozeta Miho, Zv-Dekani i Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike Dr. Erald Piperi dhe Përgjegjësi i Departamentit të Mekanikës Prof. As. Koço Bode.

 

Gjatë takimit u diskutua për bashkëpunimin e deritanishëm mes dy universiteteve në drejtim të: botimeve shkencore të përbashkëta, shkëmbimeve të profesorëve, studentëve dhe doktorantëve, konferenca të përbashkëta, etj., si dhe për mundësitë e reja të bashkëpunimit ndërmjet dy universiteteve.