Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 200 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Takim me Ambasadorin e Italisë në Republikën e Shqipërisë

Krijuar: 30 Mars 2015 Ndryshimi i fundit: 19 Maj 2015 Data pubblicazione Vizita: 5467
 
  
Në datë 23.03.2015, Rektori i UPT, Akademik Jorgaq Kaçani së bashku me Zv.Rektorët Prof. Genti Guxho dhe Prof. As Vladi Koliçi, pritën në mjediset e Rektoratit të UPT Ambasadorin e Italisë në Republikën e Shqipërisë, Z. Massimo Gaiani dhe një grup studentësh nga Universiteti i Romës “Sapienza”, Itali.
 
Rektori i UPT falenderoi Ambasadorin Italian për mbështetjen të cilën ai i ka ofruar Shqipërisë dhe Universitetit Politeknik të Tiranës në veçanti. Ai shprehu gjithashtu, vlerësimin e tij pozitiv rreth bashkëpunimit të deritanishëm ndërmjet UPT dhe Ambasadës Italiane në Shqipëri si dhe rreth marrëdhënieve të forta ndërmjet UPT dhe sipërmarrësve italianë. 
 
  
Më pas, studentët e Universitetit të Romës “Sapienca” u njohën me fakultet, ciklet dhe programet e studimit që UPT ofron, kurrikulat e përbashkëta që ka Universiteti Politeknik i Tiranës me universitet italiane, si dhe me marrëdhëniet aktuale të bashkëpunimit me universitetet evropiane dhe botërore.