Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 163 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Ceremonia e dorëzimit të titullit “Doctor Honoris Causa” Akademikut Kosovar Fejzullah Ibrahim Krasniqi

Krijuar: 22 Tetor 2015 Ndryshimi i fundit: 20 Qershor 2017 Data pubblicazione Vizita: 4924

Më datën 20 Tetor 2015, në sallën “Silvano Pedrollo” të Rektoratit të UPT, u zhvillua ceremonia e dorëzimit të titullit “Doctor Honoris Causa” Akademikut Kosovar Fejzullah Ibrahim Krasniqi, akorduar nga Senati Akademik i UPT.

  këtë ceremoni morën pjesë anëtarët e Senatit Akademik të UPT, profesorë dhe studentë të UPT, përfaqësues të Akademise së Shkencave dhe Arteve të Kosovës (ASHAK), drejtues të Fakultetit të Inxhinierise Mekanike të Universitetit te Prishtinës, miq, kolegë dhe dashamires të Akademik Krasniqit nga Kosova dhe Shqipëria. Në këtë ceremoni na nderuan me pjesëmarrjen e tyre Znj. Nora Malaj, Zv Ministre e Arsimit dhe Sportit e Republikës së Shqipërise, Z. Hajredin Kuçi, Ministër i Drejtësisë i Republikes së Kosovës, Z. Imet Rrahmani, Ministër i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Z. Abdilaqim Ademi, Ministër i Arsimit dhe Shkencës i Republikës së Maqedonisë, Z. Bajram Kosumi, Ish Kryeministër i K
osovës dhe Rektor i Universitetit të Gjilanit, Kosovë, etj.

Ceremonia filloi me ekzekutimin e Himnit të Republikës së Kosovës dhe Himnit të Flamurit dhe vijoi me leximin e oponencës nga Akademik Jorgaq Kaçani dhe Prof. Andonaq Londo.Akademik  Krasniqit iu dorëzua Diploma “Doctor Honoris Causa” nga Akademik Jorgaq Kaçani, Rektor i UPT dhe Kryetar i Senatit Akademik të UPT dhe Medalja “Doctor Honoris Causa” nga Zv. Ministrja e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, Znj. Nora Malaj.

Ceremonia u mbyll me fjalën e Z. Krasniqi si dhe me fjalët përshëndetëse nga Znj. Nora Malaj, Z. Hajredin Kuçi dhe Z. Musli Bajraktari, Dekan i Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike, Universiteti i Prishtinës.Kjo ceremoni merr një kuptim të veçantë sepse Z. Krasniqi është i pari “Doctor Honoris Causa” nga Kosova në UPT nga Kosova në UPT.