Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 119 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Ceremonia e akordimit të çmimit nga BSUN, Rektorit të Universitetit Politeknik të Tiranës, Akad.Jorgaq KAÇANI, në 13 maj 2016 në Tbilis, Gjeorgji

Krijuar: 29 Maj 2016 Ndryshimi i fundit: 26 Korrik 2016 Data pubblicazione Vizita: 4607
 Ceremonia e akordimit të çmimit nga BSUN, Rektorit te Universitetit Politeknik të Tiranës, Akad.  Jorgaq KAÇANI, në 13 Maj 2016 në Tbilis, Gjeorgji.
 
Black Sea University Network (BSUN), në kongresin e 12-të të Rektorëve të Universiteteve të Detit të Zi, zhvilluar  në Tbilis, Gjeorgji, në periudhën 12-15 Maj 2016, i akordoi Rektorit të Universitetit Politeknik të Tiranës,  Akademik Jorgaq KAÇANI, cmimin prestigjoz:
 
”Personalitet me Kontribute të Shquara në Promovimin e Bashkëpunimit në Rajonin e Detit të Zi”
 
Çmimi në emër të BSUN ju dorëzua Akad. Jorgaq KAÇANI nga Sekretari i Pergjithshëm i BSUN  Prof. Eden MAMUT,  në një ceremoni të posaçme, mbajtur në datën 13 Maj 2016, me praninë e Rektorëve të shumë Universiteteve  anëtare të këtij rrjeti.
Në fjalën e tij Z. MAMUT nënvizoi kontributin e cmuar te Akad. KAÇANI për nxitjen e vazhdueshme të bashkëpunimit midis Universiteteve të Detit të Zi, që prej hyrjes së Universitetit Politeknik të Tiranës si anëtar me të drejta të plota në këtë rrjet, dhe sidomos gjatë periudhës katër vjeçare 2012-2015, gjatë së cilës Akad. KAÇANI ka mbajtur pozicionin e Presidentit të BSUN, i zgjedhur me unanimitet për dy mandate radhazi nga Kongresi i BSUN,si dhe në periudhën në vazhdim si anëtar i trojkës presidenciale të BSUN.
 
Akad. KAÇANI në fjalën e tij falenderoi me mirënjohje anëtarët dhe Sekretarin e Përgjithshëm të BSUN për cmimin e   akorduar, duke e konsideruar atë si nderim jo vetëm për kontributin e tij të vazhduar në veprimtarinë e BSUN, por   vecanërisht si nderim dhe mirenjohje që i bëhet rolit që Universiteti Politeknik i Tiranës ka luajtuar në gjallërimin dhe   promovimin e të gjitha aktiviteteve të BSUN.