Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 117 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Panairi i Arsimit të Lartë në Shqipëri, 26 -28 Maj 2016.

Krijuar: 02 Qershor 2016 Ndryshimi i fundit: 26 Korrik 2016 Data pubblicazione Vizita: 5206

Ministria e Arsimit dhe Sporteve, gjatë datave 26 - 28 Maj, organizoi Panairin e Arsimit të Lartë  në Shqipëri. Universiteti Politeknik i Tiranës është prej vitit 1951, pika e referimit shkencor e kulturor në Shqipëri duke zënë një vend kryesor në alternativat e arsimit të lartë në Shqipëri.

Pjesëmarrja e universitetit në këtë panair kishte për qëllim përcjelljen tek maturantët e informacionit të nevojshëm për zgjedhjen e fakultetit dhe degës që Universiteti Politeknik i Tiranës u ofron.

Të interesurit perfituan nje informacion të plotë dhe të detajuar mbi programet e studimeve dhe kriteret e pranimit pranë këtij universiteti. Stafi i kualifikuar ofroi mbështetjen e nevojshme për të gjithë të interesuarit, nisur nga kërkesat e larta të maturantëve për të aplikuar në degët e preferuara të fakuteteve të këtij universiteti.

Ky prezantim bëri të mundur që  maturantët të njiheshin konkretisht me atë çfare Universiteti Politeknik i Tiranës ofron, duke marrë përgjigje dhe konsulencë për çdo pyetje, apo paqartësi.

Fluksi i vizitorëve pranë stendës së universitetit ishte maksimal përgjatë gjithë kohëzgjatjes së Panairit të Arsimit të Lartë.