Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 105 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

NJOFTIM – HAPEN THIRRJET PËR APLIKIM NË INSTITUTIN E SHKENCAVE TË INTEGRUARA DHE TEKNOLGJISË (ISST) NË UNIVERSITETIN HOSEI JAPONI

Krijuar: 01 Mars 2019 Ndryshimi i fundit: 12 Mars 2019 Data pubblicazione Vizita: 373
Instituti i Shkencave të Integruara dhe Teknologjisë në Universitetin Hosei, në Japoni, ofron mundësi për të aplikuar për studime në nivelin master dhe doktoraturë.
 
Fushat e studimit  janë:
 
- Shkencat Informatike dhe Kompjuterike
- Inxhinieri Elektronike dhe Elektrike
- Informatikë e Aplikuar (Teknologji Informacioni dhe Komunikimi)
- Shkencë dhe Inxhinieri Sistemesh
- Kimi e Aplikuar
- Inxhinieri Mekanike
- BioShkence
 
Numri i studentëve që do të pranohen nga Instituti I Shkencave të Integruara dhe Teknologjise është: Niveli Master 3 studentë;
Niveli Doktoraturë 3 studentë.
Mënyrën e aplikimit dhe informacionin në lidhje me bursat dhe tarifat e gjeni këtu.
Klikoni për udhëzuesin e pranimeve për vitin 2019 dhe për formularin për studentët e huaj.
Studentët e interesuar duhet të kontaktojnë në adresën e e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. në mënyrë që të shikohet përputhshmëria e formimit akademik dhe interesit me fushat përkatëse të kërkimit.