Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 125 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

NJOFTIM – Një Rrjet H2020 për doktoraturë të përbashkët Europiane, Aplikoni tani të bëheni pjesë e tij.

Krijuar: 13 Mars 2019 Ndryshimi i fundit: 13 Mars 2019 Data pubblicazione Vizita: 296

Aplikoni tani: www.a-wear.eu

A-Wear financohet nga Bashkimi Evropian, nga programi H2020 për kërkim dhe inovacion me marrëveshjen Marie Sklodowska Curie No.813278.
Hapet thirrja për të aplikuar për pozicione doktorature të paguara për 36 muaj në 5 universitetet teknike më të mira në Evropë në programe të përbashkëta doktorature: në Finlandë, Itali, Spanjë, Republika Çeke dhe Rumani.
Ftohen të aplikojnë studentë të diplomuar në MSc në fusha të ndryshme të inxhinierisë, me aftësi të mira programuese dhe njohuri të gjuhës angleze. Studentët që duan të arrijnë doktoraturën në fushën e kërkimit: Wearable Computing &loT.
Pagesat bruto përafërsisht do të jenë (Euro/Muaj): 3600 (Fl); 2800 (ES); 2000 (RO); 2400 (CZ); 2900 (IT)
Afati i aplikimit: 17 Mars 2019
Më shumë informacion do të gjeni në:www.a-wear.eu/recruitment

Gjithashtu njoftimin për shtyp e gjeni në: https://www.tuni.fi/en/news/eu-funded-project-wear-creating-dynamic-wearable-computing-ecosystems