Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 322 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Veprimtari

Titulli Data e krijimit Vizita
NJOFTIM- HAPEN APLIKIMET PER PROGRAMIN E TRAINIMIT VULCANUS JAPAN 2019-2020 PER STUDENTET E INXHINIERISE. 06 Dhjetor 2018 86
NJOFTIM – Hapen aplikimet për programin Global UGRAD 05 Dhjetor 2018 68
NJOFTIM – Hapen aplikimet për Bursa në Brazil 04 Dhjetor 2018 73
Njoftim- Seminar Ndërkombëtar Sfida të Formimit në Arkitekturë 4-5 Dhjetor 2018 03 Dhjetor 2018 71
Njoftim- Për hapjen e kursit të formimit të vazhduar “Vlerësimi i linjave teknologjike, makinerive dhe pajisjeve” 22 Nentor 2018 166
Ftese - Eventi Lancues i Konkursit SuperGeneration 12 Nentor 2018 173
Njoftim- GRADUA PROJECT Dissemination, Management Meeting and IT and secretarait staff training Tirana, Albania, 6-9 November, 2018 POLYTECHNIC UNIVERSITY OF TIRANA “SİLVANO PEDROLO” ROOM Address: “Mother Tereza” Square, No.4 Tirana, Albania 02 Nentor 2018 286
Njoftim- Prezantim prane Universitetit Politeknik te Tiranes,kompania Deloitte 01 Nentor 2018 297
NJOFTIM - UPT hap thirrjen për aplikim në kuadër të programit ERASMUS+ me Universitetin e Shkencave të Aplikuara të Pireut, Greqi 23 Tetor 2018 357
NJOFTIM - UPT hap thirrjen për aplikim në kuadër të programit ERASMUS+ me Riga Technical University 23 Tetor 2018 326
Njoftim- Konferenca e parë Internacionale Studentore organizuar në Fakultetetin e Inxhinierisë së Ndërtimit "International Student Conference of Civil Engineering", në datat 7-10 Nëntor 2018. 16 Tetor 2018 384
“Amazon Web Server” - 24 Shtator 2018, ora 18:00, Salla Silvano Pedrolo, Universiteti Politeknik i Tiranës 07 Shtator 2018 505
“Talented Europe” - Promovimi i talenteve të reja në Europë 06 Shtator 2018 370
Njoftim- Hapet faza e aplikimeve për pjesëmarrje në programet e Nxitjes së Punësimit nga data 03.07.2018 deri në datë 03.08.2018 23 Korrik 2018 771
Njoftim - Informacion rreth lehtësimit të studimeve në gjuhën angleze për studentët shqiptarë në Universitetet Ukrainase 20 Qershor 2018 697
Njoftim - "Kursi Fillestar i Oficerit të Forcës Ajrore", Qendra e Personel Rekrutimit në Forcat e Armatosura 13 Qershor 2018 769
“PANAIRI I PUNËS” - 5 Qershor 2018 11 Qershor 2018 755
“TRAJNIMET PËR STUDENTËT E UPT” - MAJ 2018 21 Maj 2018 926
Njoftim- “UNIVERSITETI HOSEI , JAPONI. Ftesë për pjesëmarrje në prezantime” - 21 MAJ 2018 18 Maj 2018 787
Njoftim- Ne kuader te projektit "Invalor 101 -A network for joint valorisation of material flows in tourist areas" Co-financed by the Cooperation Programme "Interreg V-B Balkan-Mediterranean 2014-2020" kerkohen 2 experte. 18 Maj 2018 708
Shfaq n.