Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 218 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Konferenca “Universiteti Politeknik i Tiranës në 100 vjetorin e Pavarësisë”

Krijuar: 03 Dhjetor 2012 Data pubblicazione Vizita: 5511

Konferenca “Universiteti Politeknik i Tiranës në 100 vjetorin e Pavarësisë”

Në kuadër të festimeve për 100 vjetorin e Pavarësisë, Universiteti Politeknik i Tiranës organizoi në datën 22 Nëntor 2012, në sallën “Silvano Pedrollo”, Konferencen solemne: “Universiteti Politeknik i Tiranës në 100 vjetorin e Pavarësisë”. Konferenca u hap me dorëzimin e Urdhërit “Nderi i Kombit”, akorduar UPT-së nga Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Bujar Nishani. Si përmbyllëse e të gjitha aktiviteteve me rastin e 100 vjetorit, këtë konferencë e përshëndetën: Prof. Myqerem Tafaj – Ministër i Arsimit dhe Shkencës, Akademik Jorgaq Kaçani – rektor i UPT-së, Akademik Bardhyl Golemi – profesor veteran i UPT-së, drejtues dhe profesorë të këtij institucioni, si edhe kryetari i Këshillit Studentor.

 Programi 

 1. Dorëzimi i Urdhërit “Nderi i Kombit”, akorduar UPT nga Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Bujar Nishani
 2. Akad. Jorgaq Kaçani, “UPT në 100 vjetorin e Pavarësisë”
 3. Akad. Bardhyl Golemi, “Përshëndetje në emër të veteranëve të UPT”
 4. Prof. Andon Grazhdani, Prof. Përparim Hoxha, “FGJM në këtë 100 vjetor të shtetit shqiptar”
 5. Prof. Rajmonda Buhaljoti, Prof. Ymer Luga “Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike, sfidat dhe përgjegjësitë sociale në kushtet e liberalizimit të Arsimit të Lartë”
 6. Prof. Andonaq Londo “Respekt për personalitetet e FIM në 100 vjetorin e Pavarësisë dhe kontributi i tyre në hapësirën mbarëshqiptare”
 7. Prof. Rozeta Miho, Akad. Neki Frashëri “Edukimi dhe kërkimi në TIK në vitin jubilar 2012”
 8. Prof.As. Andrea Maliqari dhe Prof. Niko Pojani “Nga historiku dhe veprimtaria në vite e FIN”
 9. Prof. Tatjana Mulaj “Inxhinieri matematike – Inxhinieri fizike: dy diploma ndërdisiplinore të suksesshme që u ofrohen studentëve të FIMIF”
 10. Prof. As. Vangjel Mustaqi “Momente historike dhe arritje të IGJEUM në 100 vjetorin e Pavarësisë”
 11. Gani Mamushi, “Përshëndetje në emër të studentëve të UPT”
 12. Koktejl
Kampusi Digital Frankofon

Kampusi Dixhital Frankofon i Tiranes ofron:
* Hapesire per te punuar (mund te konsultoni librat e botuar)
* Te abonoheni ne disa baza te dhenash lidhur me informacionin teknik dhe shkencor
* Te asistoni ne konferenca shkencore lokale ose nderkombetare me ane te sistemit te viziokonferences

* Te porosisni artikuj ose teza nepermjet faqes se INIST-it
* Te ndiqni nje master ne distance si dhe mund te merrni pjese ne trajnimet qe organizohen nga kjo qender.

Informacion