Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 297 vizitorë e një përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim- Hapet konkursi Kombetar i Robotikes dhe Inteligjences Artificiale- roboTEC 2018

Krijuar: 05 Shkurt 2018 Data pubblicazione Vizita: 1315

Lidhja e Studentëve të Fakultetit të Automatikës dhe Kompjuterëve (Universiteti Politeknik i Bukureshtit) njofton për organizimin e edicionit të IV-të të Konkursit ndërkombëtar të robotikës dhe inteligjencës artificiale “RoboTEC 2018”, në periudhën 23 – 25 mars 2018, në Timishoara. Në këtë konkurs të organizuar në bashkëpunim me Universitetin Politeknik të Timishoarës dhe me biznese të fushës së IT&C  janë të ftuar të marrin pjesë edhe studentë nga Shqipëria.
RoboTEC 2018 do të ketë shtatë prova: Freestyle; Line Follower Classic; Line Follower Enhanced; Line Follower Turbo; Maze; Mega Sumo; Mini Sumo.
Afati i fundit i regjistrimit është data 25 shkurt 2018, duke kompletuar formularin që ndodhet në faqen e internetit https://robotec.ligaac.ro/Registration/RegisterTeam .
Organizatorët, përveç çmimeve të ndryshme, ofrojnë akomodimin dhe ushqimin për të gjithë pjesëmarrësit.
Për më tepër informacion mund të vizitohen faqet e internetit http://robotec.ligaac.ro/ si dhe faqja https://www.facebook.com/robotec.ac/