Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 215 vizitorë e një përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim- WORKSHOPI "Qytetet dhe Energjia"

Krijuar: 13 Shkurt 2018 Data pubblicazione Vizita: 1487
Departamenti i Inxhinierisë së Mjedisit organizoi workshopin me temë "Qytetet dhe Energjia". Ky aktivitet u zhvillua në datë 2 shkurt 2018  dhe u mundësua nga Ambasada Hollandeze në Tiranë dhe Universiteti Politeknik i Tiranës në bashkëpunim me Universitetin Erasmus të Roterdamit.
Pjesëmarrës në takim ishin përfaqësues nga Ambasada Hollandeze e cila përfaqësohej nga Zv.Ambasadorja Znj. Petra Heylen, Dekani i Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit Prof.Asoc. Gëzim Hasko, si dhe pedagogë dhe studentë të Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit.
Aktiviteti u organizua në dy pjesë. Në pjesën e parë pas përshëndetjeve të rastit nga të ftuarit dhe organizatorët,  Dr.Ogenis Brilhante- Shefi i Departamentit të Infrastrukturës dhe Qyteteve të Gjelbra pranë EUR, mbajti një leksion të hapur në lidhje me qytetet e gjelbra dhe efiçencën e energjisë në banesa.
Në fund të pjesës së parë u diskutua për mundësitë e bashkëpunimit midis dy institucioneve, ku në takim mori pjesë dhe Prof.Asoc. Elfrida Shehu. Zv.Rektore e Universitetit Politeknik të Tiranës.
Në pjesën e dytë të aktivitetit u zhvillua një workshop i dedikuar punës së bërë nga studentët e Departamentit të Inxhinierisë së Mjedisit në lidhje me:
 Auditimin e energjisë së banesave residenciale
 Auditimit të energjisë së ndërtesës publike (kopësht)
 Auditimit të energjisë së ndriçimit publik
Aktiviteti u mbyll me shpërndarjen e çertifikatave për të gjithë studentët të cilët u përfshinë në grupet e punës.