Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 445 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim - Informacion rreth lehtësimit të studimeve në gjuhën angleze për studentët shqiptarë në Universitetet Ukrainase

Krijuar: 20 Qershor 2018 Data pubblicazione Vizita: 786

MASH e Ukrainës informon se është e mundur që qytetarët e huaj të studiojnë në gjuhën angleze falas në universitetet ukrainase nëse:

               Universiteti ka licencë për mësimdhënie të degës përkatëse në anglisht;

               Këshilli shkencor (pedagogjik) dhe Sindikata e Universitetit përkatës është dakort;

               Studentët e huaj do duhet të studiojnë gjuhën ukrainase si disiplinë të ndarë;

 Gjithashtu, studentët e huaj do të marrin bursë studimi gjatë semestrit të parë. Për të vijuar me bursën e studimit në të ardhmen, studentët e huaj duhet të arrijnë rezultate të larta dhe nota të mira. Këto rregulla janë njësoj edhe për qytetarët ukrainas. Në Ukrainë ka dy lloje bursash studimi:

               Një bursë bazë nëse mesatarja e notave është më e lartë se 80 nga 100;

               Një bursë e lartë nëse mesatarja e notave është më e lartë se 90 nga 100;

 Në disa universitete, kufiri i mesatares së notave mund të jetë më i ulët për ruajtjen e bursës dhe sasia e saj mund të ndryshojë. Gjithashtu, informohemi që edhe pse ka kaluar deadline kandidatët ka shumë mundësi të pranohen.

 Bëjmë me dije tërë studentët e interesuar se Universiteti Politeknik i Tiranës ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Kombëtar të Radio Elektronikës së Kharkiv-it.