Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 84 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim- Seminar Ndërkombëtar Sfida të Formimit në Arkitekturë 4-5 Dhjetor 2018

Krijuar: 03 Dhjetor 2018 Data pubblicazione Vizita: 366

Seminar Ndërkombëtar
Sfida të Formimit në Arkitekturë
4-5 Dhjetor 2018
Departamenti i Arkitekturës (FAU) në Universitetin Politeknik të Tiranës organizon Seminarin Ndërkombëtar që trajton Sfidat e Formimit në Arkitekturë. Seminari ka për qëllim të krijojë një panoramë mbi qasjet dhe metodat në universitete të ndryshme të rajonit, duke u fokusuar në studion / laboratorin e projektimit. Diskutimi synon të kontribuojë në përditësimin e kurrikulave dhe njëkohësisht synon të hapë një debat më të gjerë mbi të ardhmen e profesionit, duke patur parasysh evoluimin e shpejtë të teknologjisë dhe të tregjeve të ndërtimit.
Ne besojmë se ndarja e eksperiencave dhe të mësuarit nga praktikat më të mira apo/dhe gabimet e njëri-tjetrit është mënyra më e mirë e promovimit të zhvillimit cilësor të kurrikulave.
Me pjesëmarrës nga:
ETH Zyrih, ETSAB – Universiteti Politeknik i Katalunjës – BarcelonaTECH, Universiteti Teknik i Stambollit, IUAV Universiteti i Venecias, Politekniku i Milanos, Politekniku i Torinos, Universiteti Politeknik i Tiranës
Mundësuar nga:
Departamenti i Arkitekturës
Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës
Universiteti Politeknik i Tiranës