Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 325 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

NJOFTIM – Hapen aplikimet për Bursa në Brazil

Krijuar: 04 Dhjetor 2018 Data pubblicazione Vizita: 386

Ju njoftojme se u hapën regjistrimet për kurset 2 dhe 3 javore të biznesit në Brazil. Janë 15 bursa të vlefshme për programin e “Strategjitë e Vendeve  në Zhvillim”.  Bursat mbulojnë 70% të kostove të përgjithshme të formimit dhe akomodimin gjatë qëndrimit për programin afatshkurtër - kjo do të thotë se shpenzimet e vetme që do të keni janë ushqimi, aktivitetet turistike, etj.

IBS Americas Koordinon Programe ekzekutive afat-shkurtra në Americas International College, duke dhënë bursa të pjesshme për studentët, sipas aftësive të tyre për lidership.

Kurset janë dizenjuar në mënyrë që të nxjerrin në pah aftësitë e nevojshme për të qenë profesionistë në botën e globalizuar. Kurset përfshijnë vizita në kompani, intervista me drejtues ekzekutive, leksione, seminare, prezantime në grup dhe simulime të biznesit.

IBS Americas ofron mbështetjen e nevojshme si përpara ashtu edhe gjatë udhëtimit (informacione plotësuese, ndihmë logjistike, ndihmë për vizën etj).

Klikoni këtu https://drive.google.com/file/d/1-MpMgwJT8X6eNAekpec9rvy4II3-toK1/view  për të aplikuar ose për më shumë informacion dërgoni e-mail në Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.  , jo më vonë se 09 Dhjetor 2018.