Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 383 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

NJOFTIM – Hapen aplikimet për programin Global UGRAD

Krijuar: 05 Dhjetor 2018 Data pubblicazione Vizita: 456

Seksioni i Diplomacisë Publike në Ambasadën e SHBA ka kënaqësinë të njoftojë Universitetet Shqiptare se procesi i aplikimit për Programin Universitar Global është i hapur deri më 31 Dhjetor 2018.
Global UGRAD është një bursë një-semestrale pa nota (niveli Bachelor) i financuar nga Zyra e Çështjeve Arsimore dhe Kulturore (ECA) të Departamentit Amerikan të Shtetit dhe i administruar nga World Learning dhe Ambasada e SHBA në Tiranë, Shqipëri. Programi përfshin trajnimin para-akademik në gjuhën angleze (nëse është e nevojshme), kursin akademik, mundësitë e mësimit të shërbimit, Workshope të zhvillimit profesional dhe aktivitete të pasurimit kulturor.
Për më shumë informacion, të gjithë kandidatët e interesuar mund të vizitojnë faqen e internetit të Ambasadës https://al.usembassy.gov/sq/education-culture-sq/educational-exchange-programs-sq/programi-global-ugrad/?_ga=2.201030120.731325661.1543916341-1699189628.1543916341 ose dërgoni një email tek Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.