Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 99 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

THIRRJE PER PJESEMARRJE – Konkursi Ndërkombëtar i Aftësive; 25-31 Maj 2019, Kinë.

Krijuar: 24 Prill 2019 Data pubblicazione Vizita: 316

Në kuadër të nismës kineze “Një brez një rrugë” në datat 25-31 Maj 2019 do të mbahet në Chongqing, Kinë, Konkursi Ndërkombëtar i Aftësive. Organizatorët ftojnë 5 (pesë) pjesëmarrës nga Shqipëria, të cilët do të konkurojnë sipas një tematike të caktuar. Secili vend pjesëmarrës duhet të regjistrohet për konkurrim vetëm në dy tema/aftësi.

Konkursi sponsorizohet nga Ministria e Burimeve Njerëzore dhe Sigurimit Social dhe nga Bashkia Chongqing. Konkursi përmban 18 lloje aftësish.
Organizatorët mbulojnë të gjitha shpenzimet (biletat e transportit ajror ndërkombëtar, transportin tokësor, fjetjen dhe vaktet) për:
1 (një) koordinator;
2 (dy) konkurentë (të rinj deri në 25 vjeç) dhe
2 (dy) trajnerë.
 
 
 
Kërkohet të dërgohen kandidaturat e 2 konkurentët (studentë në programet e studimeve profesionale ose program studimi Bachelor), të cilët do të konkurojnë sipas një tematike të caktuar (secili një tematikë ndryshe) nga ato të parashikuara si dhe 2 trajnerëve respektivë, shoqëruar me CV-në, ku do të pasqyrohen dhe njohuritë e gjuhës angleze, duke qenë se konkurimi do të kryhet në këtë gjuhë.
Trajneri duhet të jetë pedagog i studentit në një nga fushat që lidhen me aftësitë e parashikuara në listën përkatëse të përcjellë nga Ambasada Kineze.
Studenti duhet të jetë me mesataren e ponderuar më të lartë, të shoqëruar më certifikatën e notave të viteve të mëparshme dhe të vitit aktual të studimeve për ciklin që ndjek dhe të njohë shumë mirë gjuhën angleze.
 
Për një informacion më të detajuar lidhur me konkursin ndërkombëtar ju lutem klikoni në linkun https://www.brisc2019.com.cn/En-index.shtml