Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 111 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim – Konkursi Rajonal "Ideja ime e Biznesit" 2019

Krijuar: 02 Maj 2019 Data pubblicazione Vizita: 453
AUF-ja, duke patur si prioritet strategjike futjen në tregun e punës dhe zhvillimin e kulturës së sipërmarrjes për studentët e institucioneve anëtare në Evropën Qendrore dhe Lindore (ECO), ka hapur një konkurs për studentët frëngjishtfolës, të të gjitha niveleve universitare, për t'i inkurajuar ata që të paraqesin idenë e tyre të biznesit për profesionistët e fushës.
 
Qëllimet e konkursit rajonal "Ideja ime e Biznesit" janë:
• të sensibilizojë studentët në mënyrë që ata ta konsiderojnë krijimin e një ndërmarjeje si një mundësi të rëndësishme në jetën e tyre profesionale;
• të nxisë dhe të promovojë nismat sipërmarrëse;
• të sjellë ide për krijimin e një biznesi;
• të mbështesë krijimin e biznesit;
• të nxjerrë në pah dhe të shpërblejë projektet më të mira të krijimit të biznesit.
Ky konkurs është i hapur për të gjithë studentët frengjishtfolës të universiteteve anëtare të AUF-së në Evropën Qendrore dhe Lindore, pavarësisht nga mosha, gjinia ose fusha e studimit.
 
Kandidati duhet:
· të jetë i regjistruar rregullisht në një universitet anëtar të AUF në Evropën Qendrore dhe Lindore (auf.org/les_membres/nos-membres/)
· gjatë periudhës së konkursit (prill - nëntor 2019, vitet akademike 2018 - 2019 dhe 2019 - 2020);
· të jetë frëngjishtfolës (duke filluar nga niveli B1)
· të plotësojë formularin e konkursit në platformën https://formulaires.auf.org/ (Concours régional « Mon idée d’affaires » 2019, Europe centrale et orientale).
 
Dokumentet e referencës:
Për të shkarkuar rregulloren dhe forumularin e palikimit, klikoni në linkun e më poshtëm:
 
Afati i fundit për dorëzimin e aplikimeve: 21 qershor 2019 në orën 17h (ora e Bukureshtit)
 
Kontakt: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.