Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 107 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

NJOFTIM MBI MUNDESINE E APLIKIMIT PER 2 GRANTE SHKEMBIM STUDENTE NE KUADER TE PROJEKTIT ERASMUS+

Krijuar: 13 Maj 2019 Data pubblicazione Vizita: 540

Key Action 1 – Mobility for learners and staff – Higher Education Student and Staff Mobility
 Inter-institutional agreement 2017- 202 between Polytechnic University of Tirana and University of West Attica 

Në kuadër të projektit ERASMUS + në bashkëpunim me University of West Attica në Greqi, mirëpresim aplikime nga studentët e Departamentit të Tekstilt dhe Modës për 2 grante trajnimi/intershipi në Universitetin e Shkencave të Aplikuara të Pireut, Greqi, për një periudhë 3 mujore.
 Të interesuarit mund të drejtohen pranë Departamentit për formularët e aplikimit (kontaktoni me Prof. Asoc. Ilda Kazani, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.). 
 Në dokumentet për aplikim duhet të përfshihen: 

 • Formulari i aplikimit
 • Vërtetimi që është student në programin e studimit bachelor/master 
 • Vërtetim i notave deri në këtë moment të studimeve 
 • CV në anglisht 
 • Prova për nivelin e njohurive të gjuhës angleze (B1 level) 
 • Letër motivimi 
 • Fotokopje e pasaportës 
 • Learning agreement                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Afati i fundit per aplikim eshte 29 Maj 2019.
   
   Kriteret kryesore të përzgjedhjes do të jenë:
 • 1-Nota mesatare e studimeve të deritanishme
 • 2-Niveli i njohurive të gjuhës Angleze
    Prof. Genti Guxho Departamenti i Tekstilit dhe Modes