Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 109 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim – Hapen aplikimet për bursat Chevening: programi prestigjioz i bursave i qeverisë britanike.

Krijuar: 08 Tetor 2019 Data pubblicazione Vizita: 433

Hapen aplikimet për programin e bursave Chevening, programi prestigjioz i bursave, financuar nga qeveria britanike .

Bursat Chevening janë programi global i bursave të qeverisë britanike, financuar nga Ministria e jashtme (FCO) dhe organizatat partnere. Bursat ofrojnë mundësinë për të studiuar një program master një - vjecar në secilin prej universiteteve të Mbretërisë së Bashkuar dhe i jepen liderëve të ardhshëm në një larmi fushash studimi .

Programi ofron një mundësi unike për liderët e së nesërmes, për të ndërtuar një rrjet global kontaktesh profesionale si edhe mundësinë për të vendosur lidhje kulturore, sociale, akademike ose tregtare me Mbretërinë e Bashkuar.

Para se te nisin aplikimin, të interesuarit, duhet të lexojnë udhëzimet që gjenden online dhe të tregojne në aplikimin e tyre se si i plotësojnë kriteret e pranimit. Në rast pyetjesh të mëtejshme, mund të përdorin seksionin “contact us” në faqen e internetit: www.chevening.org/contact-us

Aplikimet duhet të bëhen online brenda datës 5 nëntor, në orën 13.00 (ora lokale ).

Për detaje të mëtejshme për mënyrën e aplikimit lutemi referojuni linkut të mëposhtëm : http://www.chevening.org/apply