Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 155 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Veprimtari

Titulli Data e krijimit Vizita
THIRRJE PËR PLOTËSIMIN E SONDAZHIT KOMBËTAR TË STUDENTËVE 25 Prill 2019 401
VENDIM NR.20,DATE 17/04/2019 PER RIFILLIMIN E AFATIT PER APLIKIM PER ANETAR TE BORDITTE ADMINISTRIMIT,PERFAQESUES TE MINISTRISE PERGJEGJESE PER ARSIM QE DO TE VOTOHEN NGA STUDENTET E UPT 24 Prill 2019 373
URDHER NR41,DATE 24.01.2019,PER NJOFTIMIN E FILLIMIT TE PROCEDURAVE TE PERZGJEDHJES SE ANETAREVE TE BORDIT TE ADMINISTRIMIT,MENYREN E VLERESIMIT TE KANDIDATEVE DHE AFATIN E DOREZIMIT TE DOKUMENTACIONIT 24 Prill 2019 339
NJOFTIM MBI ZHVILLIMIN E SONDAZHIT KOMBËTAR TË STUDENTËVE 24 Prill 2019 310
NJOFTIM – Takim me përfaqësues të Universitetit të Prishtinës. 24 Prill 2019 297
NJOFTIM – Aplikime në pozicione vakante; kompania AGIKONS. 24 Prill 2019 404
NJOFTIM – Aplikime në pozicione vakante; kompania VIBTIS. 24 Prill 2019 376
THIRRJE PER PJESEMARRJE – Konkursi Ndërkombëtar i Aftësive; 25-31 Maj 2019, Kinë. 24 Prill 2019 280
NJOFTIM – Riga Technical University dhe University of Trieste ftojnë studentët ti bashkohen shkollës verore “Nonlinear Life” në Itali. 24 Prill 2019 273
NJOFTIM – GeoPartner Academy 24 Prill 2019 247
THIRRJE PER ARTIKUJ – Simpoziumi i Parë Mesdhetar për Sipërmarrjen; 4-5 Nëntor 2019, Algjeri. 24 Prill 2019 231
Njoftim- KOMISIONI INSTITUCIONAL ZGJEDHOR 28 Shkurt 2019 407
NJOFTIM – APLIKIM NË PROGRAMIN KOMBËTAR TË PRAKTIKAVE TË PUNËS THIRRJA IV 26 Shkurt 2019 408
Njoftim per perzgjedhjen e anetareve te bordit te administrimit, perfaqesues te ministrise pergjegjese per arsimin, ne institucionet publike te arsimit te larte 21 Shkurt 2019 464
FTESË NGA BASHKIA TIRANË PËR PJESËMARRJE NË 20 SHKURT 2019 NË KONFERENCËN E KATËRT TRANSNACIONALE ME OBJEKTIV SPECIFIK PËRMIRËSIMIN E TRAFIKUT NË TIRANË 14 Shkurt 2019 447
Njoftim per pyetesorin studentor per Vitin Akademik 2018-2019,Semestri I 13 Shkurt 2019 609
NJOFTIM - THIRRJE PER PJESEMARRJE NE TENDER 30 Janar 2019 616
NJOFTIM - NËNSHKRUHET MARRËVESHJA MES UNIVERSITETIT POLITEKNIK TË TIRANËS DHE UNIVERSITÉ DE TECHNOLOGIE DE COMPIEGNE 28 Janar 2019 577
VENDIM- Universiteti Politeknik i Tiranes Senati Akademik 21 Janar 2019 933
Njoftim- Ftese per oferte per "blerje te instrumentave gjeodezike" 21 Janar 2019 554
Shfaq n.