Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 212 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Veprimtari

Titulli Data e krijimit Vizita
DEKLARATË - UNIVERSITETI POLITEKNIK I TIRANËS , SENATI AKADEMIK 19 Janar 2019 606
VENDIM - NDRYSHIME NE STRUKTUREN MESIMORE PER VITIN AKADEMIK 2018-2019, DUKE FILLUAR NGA DATA 14.01.2019 10 Janar 2019 1059
VENDIM - UNIVERSITETI POLITEKNIK I TIRANES SENATI AKADEMIK 10 Janar 2019 812
DEKLARATË- DEKANATI I FAKULTETIT TË IXHINIERISË SË NDËRTIMIT 08 Janar 2019 700
Njoftim- Hapet Thirrja për Mobilitete (Bursa) Student dhe Staf i UPT-së në kuadër të Marrëveshjes KA1 të Programit Erasmus + për vitin 2019 në Universitetin e Burimeve të Natyrës dhe Shkencave të Jetës (BOKU), në Austri. 27 Dhjetor 2018 793
Njoftim- Hapet Thirrja për Mobilitete (Bursa) Studentësh dhe Stafi të UPT-së në kuadër të Marrëveshjes KA1 të Programit Erasmus + për vitin 2019 në Universitetin AGH UST në Poloni 19 Dhjetor 2018 1106
Njoftim- FTESE PER OFERTE Nr. 6/2, Date. 14/12/2018 PER “BLERJE INSTRUMENTA GJEODEZIKE” 15 Dhjetor 2018 655
Njoftim - Deklaratë e Senatit Akademik të Universitetit Politeknik të Tiranës 14 Dhjetor 2018 1263
NJOFTIM- HAPEN APLIKIMET PER PROGRAMIN E TRAINIMIT VULCANUS JAPAN 2019-2020 PER STUDENTET E INXHINIERISE. 06 Dhjetor 2018 734
NJOFTIM – Hapen aplikimet për programin Global UGRAD 05 Dhjetor 2018 661
NJOFTIM – Hapen aplikimet për Bursa në Brazil 04 Dhjetor 2018 582
Njoftim- Seminar Ndërkombëtar Sfida të Formimit në Arkitekturë 4-5 Dhjetor 2018 03 Dhjetor 2018 554
Njoftim- Për hapjen e kursit të formimit të vazhduar “Vlerësimi i linjave teknologjike, makinerive dhe pajisjeve” 22 Nentor 2018 679
Ftese - Eventi Lancues i Konkursit SuperGeneration 12 Nentor 2018 599
Njoftim- GRADUA PROJECT Dissemination, Management Meeting and IT and secretarait staff training Tirana, Albania, 6-9 November, 2018 POLYTECHNIC UNIVERSITY OF TIRANA “SİLVANO PEDROLO” ROOM Address: “Mother Tereza” Square, No.4 Tirana, Albania 02 Nentor 2018 718
Njoftim- Prezantim prane Universitetit Politeknik te Tiranes,kompania Deloitte 01 Nentor 2018 690
NJOFTIM - UPT hap thirrjen për aplikim në kuadër të programit ERASMUS+ me Universitetin e Shkencave të Aplikuara të Pireut, Greqi 23 Tetor 2018 749
NJOFTIM - UPT hap thirrjen për aplikim në kuadër të programit ERASMUS+ me Riga Technical University 23 Tetor 2018 674
Njoftim- Konferenca e parë Internacionale Studentore organizuar në Fakultetetin e Inxhinierisë së Ndërtimit "International Student Conference of Civil Engineering", në datat 7-10 Nëntor 2018. 16 Tetor 2018 691
“Amazon Web Server” - 24 Shtator 2018, ora 18:00, Salla Silvano Pedrolo, Universiteti Politeknik i Tiranës 07 Shtator 2018 795
Shfaq n.