Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 137 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Veprimtari

Titulli Data e krijimit Vizita
“Talented Europe” - Promovimi i talenteve të reja në Europë 06 Shtator 2018 676
Njoftim- Hapet faza e aplikimeve për pjesëmarrje në programet e Nxitjes së Punësimit nga data 03.07.2018 deri në datë 03.08.2018 23 Korrik 2018 1150
Njoftim - Informacion rreth lehtësimit të studimeve në gjuhën angleze për studentët shqiptarë në Universitetet Ukrainase 20 Qershor 2018 1016
Njoftim - "Kursi Fillestar i Oficerit të Forcës Ajrore", Qendra e Personel Rekrutimit në Forcat e Armatosura 13 Qershor 2018 1137
“PANAIRI I PUNËS” - 5 Qershor 2018 11 Qershor 2018 1070
“TRAJNIMET PËR STUDENTËT E UPT” - MAJ 2018 21 Maj 2018 1243
Njoftim- “UNIVERSITETI HOSEI , JAPONI. Ftesë për pjesëmarrje në prezantime” - 21 MAJ 2018 18 Maj 2018 1171
Njoftim- Ne kuader te projektit "Invalor 101 -A network for joint valorisation of material flows in tourist areas" Co-financed by the Cooperation Programme "Interreg V-B Balkan-Mediterranean 2014-2020" kerkohen 2 experte. 18 Maj 2018 1049
Njoftim- Simpoziumi shkencor nderkombetar "Trajtimi i mbeturinave dhe sfidat perpara" 17-18 maj 2018 11 Maj 2018 1084
Njoftim - Njoftim per pyetesorin studentor 02 Maj 2018 1832
Njoftim - UPT hap thirrjen per aplikim ne kuader te programit Erasmus+ me Riga Technical University(5 bursa bachelor dhe 4 bursa master) 23 Prill 2018 2092
“Prezantim i Riga Technical University” - 11 Prill 2018 13 Prill 2018 1389
Njoftim- ISCMP - The International Joint Science Congress of Materials and Polymers 27 Mars 2018 1506
Njoftim - Njoftim mbi zhvillimin e konferencës ndërkombëtare EIDWT-2018, “The 6th International Conference on Emerging Internet, Data & Web Technologies” 05 Mars 2018 1884
Njoftim- 8th International Textile Conference 2018 23 Shkurt 2018 1774
Njoftim- TAP(TRANS ADRIATIC PIPELINE) fton studentet te aplikojne per raundin e trete te intershipeve ne Shqiperi 21 Shkurt 2018 1792
Njoftim- Hapet thirrja per bursa per studentet e doktoratures dhe stafin e UPT-se,ne kuader te programit Erasmus +ne Universitetin e Barit,Itali 14 Shkurt 2018 1846
Njoftim- WORKSHOPI "Qytetet dhe Energjia" 13 Shkurt 2018 1585
Njoftim- Master nderkombetar ne planifikimin e projekteve evropiane dhe menaxhimin,edicioni i 7-te 08 Shkurt 2018 1729
Njoftim- Konkursi i eseve "Pikepamjet dhe perspektivat per te ardhmen ne rajonin e Detit te Zi" 07 Shkurt 2018 1456
Shfaq n.