Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 153 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Qendra Edukimit në Distancë

Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 21 Maj 2015 Vizita: 11276

 QENDRA E EDUKIMIT NË DISTANCË

Drejtori: Dr. Romeo Teneqexhi Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Qendra e Edukimit në Distancë është krijuar me vendim të Ministrisë së Arsimit në vitin 1997 dhe funksionon në varësinë e Rektoratit dhe të Fakulteteve të Inxhinierisë së Informacionit dhe Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike për sa i perket mësimdhënies.

Qendra kryen aktivitetin mësimor bazuar në modelin 3+2 sipas Deklaratës së Bolonjës dhe ofron Edukim Universitar në degët:

  1. Inxhinieri Telekomunikacioni
  2. Inxhinieri Informatike dhe Automatike
  3. Inxhinieri Elektrike

Diploma qe lëshohet cilësohet Diplomë Teledidaktike, në Sistemin e Edukimit në Distancë.

  • Diplomë Teledidaktike për Inxhinierinë Informatike dhe Automatike
  • Diplomë Teledidaktike për Inxhinierinë e Telekomunikacionit

 Në vitin akademik 2004-2005 është hapur dhe një Degë e Inxhinierisë Eklektrike.

Dega për Inxhinieri Telekomunikacioni ka filluar në vitin 1997 deri në vitin akademik 2006.

Nga viti i fillimit 1997deri në vitin 2006, numri i të regjistruarve gjithsej është:

Dega Vitet Regjistruar gjithsej Diplomuar
Telekomunikacion 1997 deri 2006 296 24
Informatikë 1998 deri 2006 213 19

Dega Inxhinieri Elektrike ka filluar në vitin 2004 deri në vitin 2007 janë regjistruar gjithsej:

Dega Vitet e rregjistrimit
Regjistruar gjithsej Diplomuar
Elektrike 2004 deri 2007 93 0

 


Adresa:
Sheshi “Nënë Tereza”, Nr.4, Tiranë
Tel/fax: + 355 4 2240 504