Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike

Krijuar: 18 Dhjetor 2009 Ndryshimi i fundit: 27 Tetor 2016 Vizita: 50672

 FAKULTETI I INXHINIERISË  MEKANIKE (FIM)

 http://www.fim.edu.al/

 Dekani: Akademik. Jorgaq Kaçani

 Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

 Historik i shkurtër i FIM

Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike është e para shkollë e lartë në Shqipëri për përgatitjen e specialistëve të lartë në fushat e mekanikës, metalurgjisë dhe materialeve dhe tekstil modës. Përgatitja e specialistëve të lartë të inxhinierisë mekanike në Shqipëri daton që nga viti 1951, në degën e inxhinierisë mekanike e cila ka qenë pjesë përbërëse e Institutit të lartë Politeknik, deri në vitin 1957, vit në të cilin me krijimin e Universitetit të Tiranës u bë pjesë përbërëse e tij. Deri në vitin 1991, vit në të cilin krijohet Universiteti Politeknik, dega e inxhinierisë mekanike ishte pjesë përbërëse e fakultetit të inxhinierisë mekanike dhe elektrike. Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike formësohet si njësi e pavarur e Universitetit Politeknik në vitin 1991. Në vitin 1999 me organizimin e zgjedhjeve të para demokratike në universitete u bë edhe riorganizimi i F.I.M. si më poshtë:

Departamenti i Energjise me grupet mesimore shkencore si me poshte:

- Termoteknikes dhe energjitikes
- Makinave termofluidike dhe impianteve termoteknik
 
Departamenti i Mekanikes me grupet mesimore shkencore si me poshte:
 
- Konstruksionet mekanike dhe projektimi mekanik
- Sistemet e transportit dhe mjetet levizese

Departamenti i Prodhimit Menaxhimit me grupet mesimore shkencore si me poshte:

- Teknologjise mekanike dhe menaxhimit
- Grafikes inxhinjerike
- Materialeve dhe Metalurgjise

Departamenti i Tekstilit dhe Modes

Diplomat

  • BACHELOR në Inxhinieri Mekanike
  • BACHELOR në Inxhinieri Tekstile dhe Modë
  • BACHELOR në Inxhinieri Materiale

MASTER SHKENCOR në Inxhinieri Mekanike

  1. Profili Energjitikë
  2. Profili Konstruksione Makinash dhe Mjete Lëvizëse
  3. Profili Prodhim dhe Menaxhim Industrial

MASTER SHKENCOR në Inxhinieri Tekstile dhe Modë

MASTER SHKENCOR në Inxhinieri Materiale

  • Profili Materiale
  • Profili Metalurgji dhe Fonderi

PhD në Inxhinieri Mekanike

Kampusi Digital Frankofon

Kampusi Dixhital Frankofon i Tiranes ofron:
* Hapesire per te punuar (mund te konsultoni librat e botuar)
* Te abonoheni ne disa baza te dhenash lidhur me informacionin teknik dhe shkencor
* Te asistoni ne konferenca shkencore lokale ose nderkombetare me ane te sistemit te viziokonferences

* Te porosisni artikuj ose teza nepermjet faqes se INIST-it
* Te ndiqni nje master ne distance si dhe mund te merrni pjese ne trajnimet qe organizohen nga kjo qender.

Informacion