Projekte

1st International Conference: “Engineering and Entrepreneurship”, Tirana, Albania, 17-18 November 2017.
Dear Colleagues and Partners,
We are pleased to invite you to the 1st International Conference “Engineering and Entrepreneurship” 2017, organized by Mechanical Engineering Faculty, Polytechnic University of Tirana (PUT), which will be held in Albania, on 17-18 November, 2017.

For more information: 1st International Conference PUT, ICEE 2017

ICEE Paper Template

 

Në Linjë

Kemi 79 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Instituti i Gjeoshkencave dhe Energjisë, Ujit dhe Mjedisit

Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 16 Qershor 2016 Vizita: 16153

 

INSTITUTI I GJEOSHKENCAVE

DHE ENERGJISË,

UJIT DHE MJEDISIT (IGJEUM)

http://www.geo.edu.al/

Drejtori: Prof.Asc. Fatos Hoxhaj

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

IGJEUM

Instituti i Gjeoshkencave dhe Energjisë, Ujit dhe Mjedisit ka për mision:

 1. Kërkimin shkencor, bazë dhe të aplikuar;
 2. Formimin universitar, të thelluar, të studentëve dhe shkencëtarëve;
 3. Shërbimet për të tretë, në fushën e sizmologjisë, dhe transferimin e njohurive të teknologjisë, në fushat e sizmologjisë, pasurive natyrore, të gjeoriskut, gjeoinxhinierisë dhe gjeoinformacionit.
 4. Shërbime për të tretë, si dhe transferimin e njohurive dhe teknologjisë, në fushat e energjisë, ujit, mjedisit dhe klimës

Detyrat kryesore të IGJEUM-it janë:

 1. Vlerësimi i potencialeve natyrore energjetike dhe, vecanerisht, i formave të energjisë së rinovueshme;
 2. Vlerësimi i aftësive transformuese të energjisë, impaktet mjedisore dhe hartimi i programeve kombëtare të shkarkimit të gazrave (Protokolli i Kioto-s).
 3. Studimi i ndryshimeve, klimatike dhe ujore, si dhe i impakteve të tyre ekonomiko-shoqërore;
 4. Parashikimi i dukurive e i proceseve atmosferike, te motit dhe klimës, si dhe i dukurive të jashtëzakonshme atmosferike;
 5. Studimi i gjendjes së mjedisit dhe i prirjeve të ndotjes së tij;
 6. Studimi i pasurive të ujërave për veprat hidroenergjetike, hidroteknike dhe portuale, me risqe të mëdha dhe impakt mjedisor;
 7. Formimi universitar, kryesisht në ciklin e dytë dhe të tretë të studimeve, dhe kualifikimi shkencor i shkencëtarëve të rinj.
Departamentet:
 • Departamenti i Gjeoresurseve dhe Gjeoambientit;
 • Departamenti i Gjeofizikës Rajonale dhe Inxhinierike;
 • Departamenti i Sizmologjisë;
 • Departamenti i Ekonomisë Ujore dhe Energjive të Rinovueshme;
 • Departamenti i Klimës dhe Mjedisit.
Kampusi Digital Frankofon

Kampusi Dixhital Frankofon i Tiranes ofron:
* Hapesire per te punuar (mund te konsultoni librat e botuar)
* Te abonoheni ne disa baza te dhenash lidhur me informacionin teknik dhe shkencor
* Te asistoni ne konferenca shkencore lokale ose nderkombetare me ane te sistemit te viziokonferences

* Te porosisni artikuj ose teza nepermjet faqes se INIST-it
* Te ndiqni nje master ne distance si dhe mund te merrni pjese ne trajnimet qe organizohen nga kjo qender.

Informacion