Projekte

Botohet studimi me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore”

Studimi i mundësuar nga AKKSHI (Agjencia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit) për Shqipërinë dhe CNR (Consiglio Nazionale delle Ricerche) Këshilli Kombëtar i Kërkimeve Shkencore të Italisë, zbatuar nga UPT në vendin tone dhe nga Instituti i Kristalografisë në Bari,, paraqet një analizë teorike të mbrojtjes dhe konservimit të trashëgimisë kulturore të gurit, të mbështetur edhe në legjislacionin përkatës të Evropës dhe vendit tonë, sintezën dhe karakterizimin e nanomaterialeve të grupit të tokave alkaline, optimizimin e prodhimit eksperimental dhe analizën e detajuar të mbrojtjes së traventinave, duke krijuar një bazë për kuptimin e natyrës së realizimit të konsolidimit me nanomateriale dhe strategjive që duhen ndjekur për realizimin e saj. Në llojin e tij, studimi synon një qasje inxhinierike te bazave të realizimit të mbrojtjes dhe konsolidimit të trashëgimisë kulturore të gurit, në këndvështrimin e shikimit të procesit si fenomen që mund të zbatohet në praktike gjerësisht apo i kufizuar.Në përfundim, studimi u botua si editorial me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore” që u shkrua për të mundësuar përhapjen e studimit, punës shkencore eksperimentale dhe përpunimin e rezultateve me metodat bashkëkohore që përdoren sot për nanomaterialet.Botimi i plotë në pdf mund të shkarkohet në faqen e UPT, ndërsa kopje të tij gjenden në Bibliotekën Kombëtare me ISBN 978-99943-2-468-2, si edhe në Bibliotekën e UPT.

Kopertina

 

BKSTONE

REACH

DRIVE

Njoftim - Zhvillohet takimi i parë i projektit “BKSTONE “

Në datat 17-18 shkurt, në Universitetin Politeknik të Tiranës, në sallën “ Silvano Pedrollo”, u zhvillua takimi i parë i projektit “BKSTONE”.
Universiteti Politeknik i Tiranës është në rolin e koordinatorit të projektit. Projekti “BKSTONE” nën programin “Ndërtim Kapacitetesh në AL” me titullin “Higher Education-Enterprise Platform for Fostering, Modernization and Sustainable Growth in Natural Stone Industry in WBs.”, është financuar nga programi Erasmus+.
Për herë të parë në Shqipëri, po realizohet një projekt me këtë lloj gjithpërfshirjeje: Akademinë , Institucione private dhe shtetërore, që kanë si fjalë kyçe “GURIN NATYRAL”.
Në partneritetin prej 14 institucionesh të Arsimit të Lartë, dhe Qendra Kërkimore, nga vendet e Ballkanit dhe BE, 3 prej tyre janë nga Shqipëria: Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti i Elbasanit, “ Aleksandër Xhuvani” dhe Universiteti i Gjirokastrës , “Eqrem Çabej”.

           

           

           

 

                                                              

Vini re !!!!!

Tashmë, për studentët, ka ndryshuar adresa e regjistrimit në platformën e punësimit online, GRADUA.
Nga gradua.almalaurea.it në adresën e re:https://gradua.rash.al/, ndërkohë që për studentët e regjistruar më herët,
 kredencialet në platformë kanë mbetur të pandryshuara.

 Njoftim - Zhvillohet programi i informimit dhe komunikimit të platformës GRADUA pranë Universitetit Politeknik të Tiranës

Gjatë muajit Janar 2020 do të zhvillohen informime të studentëve pranë secilit fakultet të Universitetit Politeknik të Tiranës në lidhje me platformën e projektit GRADUA.

Projekti GRADUA ka si qëllim të krijojë bashkëpunime konkrete midis Universitetit dhe tregut të punës nëpërmjet krijimit të një platforme të përbashkët. Kjo platformë do të ofrojë forma të reja rekrutimi, nëpërmjet rritjes së mundësisë së ekspozimit të studentëve ndaj bizneseve të interesuara sipas fushave të ekspertizës. Ajo do të bëjë të mundur ndjekjen e të diplomuarve dhe punësimin e tyre, duke u mbështetur në praktikat më të mira të BE-së. Mbi këtë projekt merrni informacionin e nevojshëm në linkun:https://www.graduaproject.com/

Gjithashtu do të zhvillohet dhe një Info Day në Rektoratin e UPT-së, ku janë të ftuar të marrin pjesë të gjithë studentët e interesuar për të marrë më shumë informacion rreth benefiteve që përfitojnë nga regjistrimi në platformë.

Për më tepër informacion rreth ditëve të informimit dhe programit të detajuar klikoni këtu

 
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
 
Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Objektivat specifike të projekteve të MARDS janë:
• të rishikojë politikat ekzistuese kombëtare / standardet për studimet e doktoratës në të dy vendet dhe përputhshmërinë e tyre me praktikat e BE-së,
• të zhvillojë dhe të propozojë një model të ri të studimeve të doktoratës në të dy vendet, të përshtatura sipas eksperiencave të fituara gjatë dekadave të fundit dhe nevojave aktuale dhe të parashikuara të dy vendeve,
• të propozojë një metodë të qëndrueshme të financimit të studimeve të doktoraturës në të dy vendet në nivel kombëtar.
• të krijojnë dy shkolla të përbashkëta të doktoratës "Shkencat Natyrore dhe Teknologjia për një zhvillim të qëndrueshëm" në Mal të Zi (Podgoricë) dhe "Ekonomia dhe Turizmi për një zhvillim të qëndrueshëm" në Shqipëri (Shkodër).
• të krijojë një bashkëpunim të qëndrueshëm me partnerët e BE-së dhe të themelojë Shkollën e Doktoraturës në mënyrë që të ruajë standardet e zhvilluara.
Partnerët në këtë projekt janë:
Partnerët Europianë:
Universiteti i Vienës,
Universiteti i Zagrebit;
Universiteti i Maribor,
Universiteti i Banska Bistrica,
Shoqata e profesionistëve në edukimin e doktoraturës.
Partnerët e Malit të Zi:
Universiteti i Malit të Zi (Koordinator i projektit),
Universiteti i Donja Gorica,
Ministria e Edukimit e Malit të Zi;
Ministria e Shkencës e Malit të Zi;
Dhoma e Tregtisë e Malit të Zi.
Partnerët Shqiptarë:
Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi”,
Universiteti Politeknik i Tiranës,
Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë,
Universiteti Metropolitan i Tiranës,
Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në Shqipëri.
Faqa zyrtare e projektit: https://www.mards.ucg.ac.me
 
NJOFTIM – Ftohen dy vlerësues të jashtëm për projektin MARDS

Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Në kuadër të këtij projekti ftohen dy vlerësues të jashtëm. Kandidatët potencialë duhet të kenë eksperienca në projekte që kanë të bëjnë me studimet e doktoraturës dhe menaxhimin e Arsimit të lartë.
Aplikimet duhet të shoqërohen edhe me një propozim deri në 3 faqe dhe të dërgohen me e-mail deri të mërkurën, më 15 janar 2020 tek koordinatori i projektit Prof. Dr. Radovan Stojanovic, Universiteti i Malit të Zi stox@ac.me si dhe tek menaxheri i cilësisë së projektit Asoc. Prof. Dr Matjaz Debevc, Universiteti i Maribor, Slovenia(matjaz.debevc@um.si)
Për më tepër informacion rreth dokumentacionit të aplikimit klikoni këtu ose vizitoni faqen zyrtare https://www.mards.ucg.ac.me/ .
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 161 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Menu Lart

Menu Lart

Bursa Studimi në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Japoni

Krijuar: 14 Maj 2015 Ndryshimi i fundit: 14 Maj 2015 Vizita: 19233

Ofrohen:

10 bursa për studime pasuniversitare pranë Institutit MASDAR në Emiratet e Bashkuara Arabe. Afati i fundit i aplikimit pranë Institutit MASDAR është data 31 maj 2015.

1 bursë master/ kërkimore në Japoni. Afati i fundit i aplikimit pranë Ambasadës Japoneze në Romë është data 12 qershor 2015.

 Për një informacion më të detajuar për bursat e mësipërme, mund t’u referoheni adresave të internetit të MAS:

 

http://www.arsimi.gov.al/al/program/bursa‐dhe‐programe‐studimi

http://www.arsimi.gov.al/al/arsimi/universiteti/bursa‐dhe‐programe‐studimi

http://www.arsimi.gov.al/files/userfiles/bashkepuniminderkombetar/Njoftim_bursat_EBA_2015.pdf

 

Programi i Transparecës

Krijuar: 08 Maj 2015 Ndryshimi i fundit: 16 Nentor 2021 Vizita: 26311

Kliko këtu: 2021 - Programi i transparencës: shërbime, informacione, kuadri ligjor, etj

Lista  e studentëve  përfitues (viti 2018-2021):

 1. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE QË PËRJASHTOHEN NGA TARIFA PËR VITIN AKADEMIK 2020-2021 (CIKLI I PARË DHE PROGRAM I INTEGRUAR RASTE TË VECANTA)
 2. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE QË PËRFITOJNË REDUKTIM NGA TARIFA PËR VITIN 2020-2021 (CIKLI I DYTË RASTE TË VECANTA)
 3. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË DYTË,TË CILËT PAGUAJNË 50% TË TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK 2020-2021
 4. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE QË PËRFITOJNË PËRJASHTIM NGA TARIFA E SHKOLLIMIT PER VITIN AKADEMIK 2020-2021 (CIKLI I PARE DHE PROGRAMI I INTEGRUAR)
 5. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE QË PËRFITOJNË BURSË PËR VITIN AKADEMIK 2020-2021 (CIKLI I PARË DHE PROGRAMI I INTEGRUAR)
 6. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË DYTË QË PËRFITOJNË REDUKTIM TË MASËS 50% TË TARIFËS(KATEGORITË:STUDENTË NË NEVOJË DHE STUDENTË EKSELENT ME MESATARE 9-10) PËR VITIN AKADEMIK 2019-2020
 7. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARE QË PËRJASHTOHEN NGA TARIFA E SHKOLLIMIT  PËR VITIN AKADEMIK  2019-2020
 8. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR QË PËRJASHTOHEN NGA TARIFA VJETORE E SHKOLLIMIT DHE PËRFITOJNË BURSË(KATEGORITË:STUDENTË NË NEVOJË DHE STUDENTË EKSELENT ME MESATARE 9-10) PËR VITIN AKADEMIK 2019-2020
 9. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË DYTË QË PËRFITOJNË  REDUKTIM NE MASEN 50% TE TARIFES PËR VITIN AKADEMIK  2019-2020
 10. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARE QË PËRFITOJNË BURSE PËR VITIN AKADEMIK  2019-2020
 11.  LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TË CILËT  PËRJASHTOHEN NGA TARIFA,CIKLI I PARË (KATEGORITË: STUDENTË NË NEVOJË DHE STUDENTE EKSELENTE ME MESATARE 9 - 10) PËR VITIN AKADEMIK  2019-2020
 12. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË DYTË TË CILËT PËRFITOJNË REDUKTIM NË MASËN 50 % NGA TARIFA VJETORE E SHKOLLIMIT, (KATEGORITË: STUDENTË NË NEVOJË DHE STUDENTE EKSELENTE ME MESATARE 9 - 10) PËR VITIN AKADEMIK 2019-2020
 13. LISTA ME EMRAT E STUDENTEVE TE CIKLIT TE PARE DHE PROGRAMIT TE INTEGRUAR,TE CILET PERFITOJNE BURSE(KATEGORITE:STUDENTE NE NEVOJE DHE STUDENTE EKSELENTE ME MESATARE 9-10) PER VITIN AKADEMIK 2019-2020
 14. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TË CILËT PËRJASHTOHEN NGA PAGESA E TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019
 15. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TË CILËT PËRFITOJNË BURSË PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019
 16. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TË CILËT PËRJASHTOHEN NGA PAGESA E TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK  2018-2019 (VKM NR.40 DATË 23.01.2019)
 17. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË DYTË, TË CILËT PAGUAJNË 50 % TË TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019 (VKM 780 date 26.12.2018,pika 1b,c,c,d,dh,e,e,f,g)
 18. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TË CILËT PËRJASHTOHEN NGA PAGESA E TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK  2018-2019 (VKM 269, studente sipas kategorive te pikes 1b,c,ç,d,dh,e,ë,f,g)
 19. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE, TË CIKLIT TË PARË, ME MESATARE 9-10, TË CILËT PËRJASHTOHEN NGA PAGESA E TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019
 20. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TË CILËT PËRFITOJNË BURSË, (KATEGORITË: STUDENTË NË NEVOJË) PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019
 21. LISTA E STUDENTËVE ME MESATARE 9-10 NGA SISTEMI I ARSIMIT TË MESËM ARDHUR NGA QENDRA E SHËRBIMEVE ARSIMORE (PJESA E TRETË)
 22. LISTA E STUDENTËVE ME MESATARE 9-10 NGA SISTEMI I ARSIMIT TË MESËM ARDHUR NGA QENDRA E SHËRBIMEVE ARSIMORE (PJESA E DYTË)
 23. LISTA E STUDENTËVE ME MESATARE 9-10 NGA SISTEMI I ARSIMIT TË MESËM ARDHUR NGA QENDRA E SHËRBIMEVE ARSIMORE (PJESA E PARË)
 24. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TE PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TËCILËT PËRJASHTOHEN NGA PAGESA E TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019
 25. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE TË CIKLIT TË DYTË, TË CILËT PAGUAJNË 50 % TË TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019
 26. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE ME NOTË MESATARE 9 DERI NË 10, TË CIKLIT TE PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TËCILËT PËRJASHTOHEN NGA PAGESA E TARIFËS SË SHKOLLIMIT PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019
 27. LISTA ME EMRAT E STUDENTËVE ME  NOTË MESATARE 9 DERI NË 10, TË CIKLIT TE PARË DHE PROGRAMIT TË INTEGRUAR, TËCILËT PËRFITOJNË BURSË FINANCIARE, PËR VITIN AKADEMIK 2018-2019 

Pasqyra përmbledhëse për realizimin e zërave kryesore të buxhetit dhe detajimi i buxhetit (viti 2017-2020)

 1. PASQYRA PËRMBLEDHËSE PËR REALIZIMIN E ZËRAVE KRYESORË TË BUXHETIT TË VITIT 2019 DHE DETAJIMI I BUXHETIT PËR VITIN 2020.
 2. PASQYRA PËRMBLEDHËSE PËR REALIZIMIN E ZËRAVE KRYESORË TË BUXHETIT TË VITIT 2018 DHE DETAJIMI I BUXHETIT PËR VITIN 2019
 3. PASQYRA PËRMBLEDHËSE PËR REALIZIMIN E BUXHETIT TË VITIT 2017 DHE DETAJIMI I BUXHETIT PËR VITIN 2018
 4. PASQYRA PËRMBLEDHËSE PËR REALIZIMIN E BUXHETIT TË VITIT 2016 DHE DETAJIMI I BUXHETIT PËR VITIN 2017

Të dhëna të detajuara mbi të ardhurat dhe shpenzimet (viti 2018-2021)

 1. PUBLIKIMI I TË DHËNAVE TË DETAJUARA MBI TË ARDHURAT DHE SHPENZIMET FINANCIARE JANAR-TETOR 2021
 2. TE DHENA MBI TE ARDHURAT DHE SHPENZIMET JANAR-DHJETOR 2020
 3. PUBLIKIMI I TË DHËNAVE TË DETAJUARA MBI TË ARDHURAT DHE SHPENZIMET FINANCIARE JANAR-DHJETOR 2019
 4. PUBLIKIMI I TË DHËNAVE TË DETAJUARA MBI TË ARDHURAT DHE SHPENZIMET FINANCIARE JANAR-DHJETOR 2018

Regjistrat e kërkesave për informim (viti 2017-2020)

 1. REGJISTRI KERKESAVE PER INFORMIM VITI 2020
 2. REGJISTRI KERKESAVE PER INFORMIM VITI 2019
 3. REGJISTRI KERKESAVE PER INFORMIM VITI 2018
 4. REGJISTRI KERKESAVE PER INFORMIM VITI 2017

PLANI STRATEGJIK DHE VJETOR I VEPRIMTARISË SË AUDITIMIT TË BRENDSHËM TË UNIVERSITETIT POLITEKNIK TIRANË PËR PERIUDHËN 2016-2020

LISTA E PROCEDURAVE TË PROKURIMIT

PROGRAMI I TRANSPARENCES NE UPT

FORMATI KERKESES PER INFORMACION

FORMAT ANKESE

Koordinator për të Drejtën e Informimit i Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale.

 Email : Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Tel : 00355 42 227 914

Adresa : Drejtoria Juridike në Rektoratin e UPT , Sheshi Nënë Tereza , nr.4 , kati i parë.

Misioni dhe Vizioni

Krijuar: 24 Mars 2015 Ndryshimi i fundit: 23 Tetor 2020 Vizita: 27417

 MISIONI I UNIVERSITETIT POLITEKNIK TË TIRANËS

Misioni i UPT është kompleks dhe shprehje e qëllimit përse është krijuar ky institucion, përse ekziston dhe se si organizohet dhe mobilizohet ai, që të realizojë detyrat në një periudhë kohore afatgjatë.

Si një institucion i arsimit të lartë, Universiteti Politeknik i Tiranës ka për mision:

- të krijojë, të transmetojë, të zhvillojë e të mbrojë dijet me anën e mësimdhënies, kërkimit shkencor dhe shërbimeve, si edhe të formojë specialistë të lartë dhe të përgatitë shkencëtarë të rinj;

- të ofrojë mundësi për të përfituar nga arsimi i lartë gjatë gjithë jetës në fushat e tij të ekspertizës;

- të ndihmojë zhvillimin ekonomik në nivel kombëtar dhe rajonal;

- të kontribuojë në rritjen e standardeve të demokracisë e të qytetërimit të shoqërisë dhe në përgatitjen e të rinjve për një shoqëri të tillë.

Më konkretisht , Universiteti Politeknik i Tiranës ka një profil të tij dhe në dallim nga institucionet e tjerë të arsimit te lartë shqiptar, ka një mision të diferencuar: mbulon shkencat teknike, duke përgatitur inxhinierë/arkitektë dhe shkencëtare të rinj, të aftë për të zgjidhur detyrat përkatëse në ndërmarrjet industriale, në qendrat e projektimit, në institucionet kërkimore-shkencore, etj.

Detajimi i misionit kompleks të UPT në nën misione është dhe do të jetë një nga detyrat e rëndësishme të këtij institucioni, të cilën ai synon që ta zgjidhë në mënyrë të tillë që ti shërbejë sa më efektivisht nevojave të vendit në përgjithësi dhe nevojave të komunitetit dhe bizneseve lokale në veçanti.

 

VIZIONI I UNIVERSITETIT POLITEKNIK TË TIRANËS

Universiteti Politeknik i Tiranës e sheh vizionin e tij si një gjendje dhe nivel të ardhëm, si bazën “se ku ai do të shkoje”, e paraqitur kjo nëpërmjet objektivave themelore dhe drejtimit të tij strategjik. Në këtë mënyrë, vizioni i UPT përbën shkallën e dytë të procesit të hartimit dhe planifikimit strategjik të tij.

Universiteti Politeknik i Tiranës synon të bëhet qendra më e shquar e arsimit universitar, pasuniversitar, e kërkimit dhe e trajnimit për përgatitjen profesionale dhe shkencore të specialistëve të fushës së inxhinierisë/arkitekturës. Ai do të vazhdojë të garantojë gjithmonë e më mirë kënaqjen e të gjitha nevojave që ka ekonomia jonë, në zhvillimin e saj perspektiv, për specialistët e lartë, të cilët do të kontribuojnë me efektivitet dhe efiçiencë në fushën e industrisë shqiptare. Gjithashtu, UPT synon të bëhet qendra kryesore e kërkimit në fushën teknike, duke grumbulluar kërkuesit më të aftë të cilët do të kontribuojnë, duke u fokusuar në mënyrë selektive në drejtimet prioritare. Duke integruar mësimin me kërkimin shkencor, ky institucion synon dhe do të synojë të përgatisë jo vetëm specialistë të kualifikuar, por dhe

qytetarë të përgjegjshëm dhe të kulturuar në shërbim të shoqërisë, të zhvillimit cilësor dhe të qëndrueshëm të vendit. Në kuadrin e një perspektive ndërkombëtare, UPT synon të aderojë me dinjitet në bashkësinë e universiteteve teknike evropiane, natyrisht duke patur të spikatur veçoritë, që përbëjnë individualitetin e tij.

 

OBJEKTIVAT E ZHVILLIMIT NË UNIVERSITETIN POLITEKNIK TË TIRANËS

 

- Veprimtaria akademike e UPT zhvillohet në përputhje me parimet dhe standardet e Hapësirës Evropiane të Arsimit të Lartë (HEAL), duke reflektuar parimet dhe objektivat e Procesit të Bolonjës.

- UPT është institucion i arsimit të lartë, qëllimi kryesor i të cilit është përparimi i shkencës, i teknologjisë dhe i arsimit të lartë nëpërmjet integrimit të tyre. UPT promovon dhe rrit rolin e tij në procesin e zhvillimit të shoqërisë, përmes transferimit të teknologjisë dhe informacionit, si edhe shërbimeve për territorin dhe komunitetin.

- UPT promovon kërkimin shkencor bazë dhe të zbatuar; ai siguron koordinimin dhe zhvillimin e projekteve kërkimore në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. UPT nxit përftimin e njohurive më të përparuara shkencore dhe teknologjike dhe u jep vlerë ekspertizës dhe aftësive kërkimore të tij në fusha të ndryshme të shkencës dhe kërkimit.

- UPT ofron të gjitha nivelet e arsimit të lartë, që u korrespondojnë niveleve 5, 6, 7 dhe 8 të Kornizës Kombëtare të Kualifikimeve; ai përcakton karakteristikat dhe përmbajtjen e programeve të studimit. UPT nxit konsolidimin dhe përparimin e sistemit formues-edukativ përmes modeleve tradicionalë dhe atyre të rinj bashkëkohorë. UPT përcakton, zhvillon dhe konsolidon mënyrat e kontrollit të dijeve të studentëve sipas parimeve të meritës dhe paanshmërisë.

- UPT mbështet dhe mbron studentët në ushtrimin e të drejtës së tyre për arsim cilësor dhe siguron përfaqësimin e tyre si partnerë të plotë në qeverisjen e tij. UPT përpiqet në promovimin e mirëkuptimit ndërkulturor, mendimit kritik, tolerancës politike dhe fetare, barazisë gjinore, vlerave demokratike dhe qytetare, në mënyrë që të forcojnë qytetarinë Evropiane dhe globale të studentëve, të cilët do të hedhin themelet për një shoqëri gjithëpërfshirëse.

- UPT promovon inovacionin në mësimdhënie në një mjedis ku qendra është studenti, duke shfrytëzuar gjerësisht potencialin e teknologjive të reja në mësimdhënie.

- UPT ofron këshillim dhe monitoron zhvillimin e karrierës akademike të studentëve. Ai ofron shërbime me pikësynim integrimin optimal të të diplomuarve të tij në tregun e punës dhe ndërmerr nisma, që synojnë krijimin e vendeve të reja për punë të kualifikuar. Ruan lidhje kulturore, profesionale dhe personale me të diplomuarit e tij.

- UPT garanton zhvillimin e karrierës së personelit akademik, në respekt të lirisë akademike, meritës dhe në përputhje me kornizën ligjore në fuqi.

- UPT mundëson kualifikimin e vazhdueshëm të personelit ndihmës-akademik dhe administrativ.

Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës

Krijuar: 02 Shtator 2013 Ndryshimi i fundit: 21 Prill 2021 Vizita: 84985

Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU)

http://fau.edu.al

 

Dekani: Prof. Asoc. Armand Vokshi              EmailQuesto indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Zv/Dekani:Dr.Loreta Capeli                        Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Zv/Dekani:MSc.Ani Panariti                        Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

Tradita prej vitit 1969

Tradita që mbart sot Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës daton që me fillimet e studimeve universitare në Shqipëri. Sot, pas pothuajse gjysëm shekulli histori FAU, vazhdon të jetë lider i edukimit dhe kërkimit në Arkitekturë dhe Urbanistikë. Ky rrugëtim përbën sot edhe pikën më të forte të kësaj njësie mbi të cilën është ndërtuar reputacioni dhe është fituar besueshmëria.
Në vitin 1951 u krijua Instituti Politeknik i Tiranës. Kjo datë shënon edhe fillimet e Arsimit të Lartë në Shqipëri. Në atë kohë, në strukturën e Institutit të Lartë Politeknik bënin pjesë tri drejtime: Ndërtim, Mekanik dhe Elektrik.
Në vitin 1957, Instituti Politeknik shndërrohet në Universitetin e Tiranës. Pranë këtij universiteti u strukturua Fakulteti i Inxhinierisë në përbërje të të cilit ishte edhe Dega Ndërtim. Fillimisht, studentët formoheshin në këtë degë si Inxhinierë, e më vonë me titullin Inxhinier – Arkitekt.
Për herë të parë në vitin 1969 filluan studimet për Arkitekturë, që në vitin e parë. 24 studentët e parë u pranuan pasi kaluan një konkurs pranimi. Ky ishte brezi i parë me titullin Arkitekt që u diplomua në vitin 1974. Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit u krijua ne vitin 1983, në kuadrin e Universitetit të Tiranës. Dega Arkitekturë u bë pjesë e këtij fakulteti.
Më pas, në vitin 1984, Katedra e Urbanistikës u nda nga ajo e Arkitekturës.
Në vitin 1993 u krijua Departamenti i Arkitekturës dhe Urbanistikës, i cili ishte funksional deri në fillim të vitit 2013.
Së fundmi, në Janar të vitit 2013, me Urdhër të Ministrit të Arsimit dhe Shkencës Nr. 28, datë 31.01.2013 u krijua Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës, i cili mbart mbi vete traditën dhe përvojën dhjetravjeçare të Universitetit Politeknik të Tiranës në fushën e arkitekturës dhe urbanistikës.
Sot, ky fakultet ofron një paketë të plotë akademike me studime në të treja ciklet.
Për herë të parë në vitin 2009 u miratuan Studimet e Doktoraturës në Arkitekturë dhe Urbanistikë me VKM Nr. 1116, dt. 13.11.2009. Ky nivel studimi u ofrua për herë  të parë në Shqipëri nga FAU.

Departamentet:

1. Departamenti i Arkitekturës (DA)
2. Departamenti i  Urbanistikës (DU)
3. Departamenti i Restaurimit dhe Teknologjisë së Arkitekturës (DRTA)
4. Qëndra e Kërkimit Shkencor (QKSH)


Diploma:

“Bachelor”

 • Bachelor në Arkitekturë Interieri dhe Dizajn;

“Master i Shkencave”

 • Master i Shkencave në Arkitekturë, profili Arkitekt;
 • Master i Shkencave në Arkitekturë, profili Urbanist;

“Master Profesional”

 • Master Profesional në Restaurim Monumentesh Kulture.


PhD 
në Arkitekturë, Urbanistikë dhe Restaurim

Sottocategorie