Projekte

Botohet studimi me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore”

Studimi i mundësuar nga AKKSHI (Agjencia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit) për Shqipërinë dhe CNR (Consiglio Nazionale delle Ricerche) Këshilli Kombëtar i Kërkimeve Shkencore të Italisë, zbatuar nga UPT në vendin tone dhe nga Instituti i Kristalografisë në Bari,, paraqet një analizë teorike të mbrojtjes dhe konservimit të trashëgimisë kulturore të gurit, të mbështetur edhe në legjislacionin përkatës të Evropës dhe vendit tonë, sintezën dhe karakterizimin e nanomaterialeve të grupit të tokave alkaline, optimizimin e prodhimit eksperimental dhe analizën e detajuar të mbrojtjes së traventinave, duke krijuar një bazë për kuptimin e natyrës së realizimit të konsolidimit me nanomateriale dhe strategjive që duhen ndjekur për realizimin e saj. Në llojin e tij, studimi synon një qasje inxhinierike te bazave të realizimit të mbrojtjes dhe konsolidimit të trashëgimisë kulturore të gurit, në këndvështrimin e shikimit të procesit si fenomen që mund të zbatohet në praktike gjerësisht apo i kufizuar.Në përfundim, studimi u botua si editorial me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore” që u shkrua për të mundësuar përhapjen e studimit, punës shkencore eksperimentale dhe përpunimin e rezultateve me metodat bashkëkohore që përdoren sot për nanomaterialet.Botimi i plotë në pdf mund të shkarkohet në faqen e UPT, ndërsa kopje të tij gjenden në Bibliotekën Kombëtare me ISBN 978-99943-2-468-2, si edhe në Bibliotekën e UPT.

Kopertina

 

BKSTONE

REACH

DRIVE

Njoftim - Zhvillohet takimi i parë i projektit “BKSTONE “

Në datat 17-18 shkurt, në Universitetin Politeknik të Tiranës, në sallën “ Silvano Pedrollo”, u zhvillua takimi i parë i projektit “BKSTONE”.
Universiteti Politeknik i Tiranës është në rolin e koordinatorit të projektit. Projekti “BKSTONE” nën programin “Ndërtim Kapacitetesh në AL” me titullin “Higher Education-Enterprise Platform for Fostering, Modernization and Sustainable Growth in Natural Stone Industry in WBs.”, është financuar nga programi Erasmus+.
Për herë të parë në Shqipëri, po realizohet një projekt me këtë lloj gjithpërfshirjeje: Akademinë , Institucione private dhe shtetërore, që kanë si fjalë kyçe “GURIN NATYRAL”.
Në partneritetin prej 14 institucionesh të Arsimit të Lartë, dhe Qendra Kërkimore, nga vendet e Ballkanit dhe BE, 3 prej tyre janë nga Shqipëria: Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti i Elbasanit, “ Aleksandër Xhuvani” dhe Universiteti i Gjirokastrës , “Eqrem Çabej”.

           

           

           

 

                                                              

Vini re !!!!!

Tashmë, për studentët, ka ndryshuar adresa e regjistrimit në platformën e punësimit online, GRADUA.
Nga gradua.almalaurea.it në adresën e re:https://gradua.rash.al/, ndërkohë që për studentët e regjistruar më herët,
 kredencialet në platformë kanë mbetur të pandryshuara.

 Njoftim - Zhvillohet programi i informimit dhe komunikimit të platformës GRADUA pranë Universitetit Politeknik të Tiranës

Gjatë muajit Janar 2020 do të zhvillohen informime të studentëve pranë secilit fakultet të Universitetit Politeknik të Tiranës në lidhje me platformën e projektit GRADUA.

Projekti GRADUA ka si qëllim të krijojë bashkëpunime konkrete midis Universitetit dhe tregut të punës nëpërmjet krijimit të një platforme të përbashkët. Kjo platformë do të ofrojë forma të reja rekrutimi, nëpërmjet rritjes së mundësisë së ekspozimit të studentëve ndaj bizneseve të interesuara sipas fushave të ekspertizës. Ajo do të bëjë të mundur ndjekjen e të diplomuarve dhe punësimin e tyre, duke u mbështetur në praktikat më të mira të BE-së. Mbi këtë projekt merrni informacionin e nevojshëm në linkun:https://www.graduaproject.com/

Gjithashtu do të zhvillohet dhe një Info Day në Rektoratin e UPT-së, ku janë të ftuar të marrin pjesë të gjithë studentët e interesuar për të marrë më shumë informacion rreth benefiteve që përfitojnë nga regjistrimi në platformë.

Për më tepër informacion rreth ditëve të informimit dhe programit të detajuar klikoni këtu

 
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
 
Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Objektivat specifike të projekteve të MARDS janë:
• të rishikojë politikat ekzistuese kombëtare / standardet për studimet e doktoratës në të dy vendet dhe përputhshmërinë e tyre me praktikat e BE-së,
• të zhvillojë dhe të propozojë një model të ri të studimeve të doktoratës në të dy vendet, të përshtatura sipas eksperiencave të fituara gjatë dekadave të fundit dhe nevojave aktuale dhe të parashikuara të dy vendeve,
• të propozojë një metodë të qëndrueshme të financimit të studimeve të doktoraturës në të dy vendet në nivel kombëtar.
• të krijojnë dy shkolla të përbashkëta të doktoratës "Shkencat Natyrore dhe Teknologjia për një zhvillim të qëndrueshëm" në Mal të Zi (Podgoricë) dhe "Ekonomia dhe Turizmi për një zhvillim të qëndrueshëm" në Shqipëri (Shkodër).
• të krijojë një bashkëpunim të qëndrueshëm me partnerët e BE-së dhe të themelojë Shkollën e Doktoraturës në mënyrë që të ruajë standardet e zhvilluara.
Partnerët në këtë projekt janë:
Partnerët Europianë:
Universiteti i Vienës,
Universiteti i Zagrebit;
Universiteti i Maribor,
Universiteti i Banska Bistrica,
Shoqata e profesionistëve në edukimin e doktoraturës.
Partnerët e Malit të Zi:
Universiteti i Malit të Zi (Koordinator i projektit),
Universiteti i Donja Gorica,
Ministria e Edukimit e Malit të Zi;
Ministria e Shkencës e Malit të Zi;
Dhoma e Tregtisë e Malit të Zi.
Partnerët Shqiptarë:
Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi”,
Universiteti Politeknik i Tiranës,
Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë,
Universiteti Metropolitan i Tiranës,
Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në Shqipëri.
Faqa zyrtare e projektit: https://www.mards.ucg.ac.me
 
NJOFTIM – Ftohen dy vlerësues të jashtëm për projektin MARDS

Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Në kuadër të këtij projekti ftohen dy vlerësues të jashtëm. Kandidatët potencialë duhet të kenë eksperienca në projekte që kanë të bëjnë me studimet e doktoraturës dhe menaxhimin e Arsimit të lartë.
Aplikimet duhet të shoqërohen edhe me një propozim deri në 3 faqe dhe të dërgohen me e-mail deri të mërkurën, më 15 janar 2020 tek koordinatori i projektit Prof. Dr. Radovan Stojanovic, Universiteti i Malit të Zi stox@ac.me si dhe tek menaxheri i cilësisë së projektit Asoc. Prof. Dr Matjaz Debevc, Universiteti i Maribor, Slovenia(matjaz.debevc@um.si)
Për më tepër informacion rreth dokumentacionit të aplikimit klikoni këtu ose vizitoni faqen zyrtare https://www.mards.ucg.ac.me/ .
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 130 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Administrata

Administrata

per artikujt shqip te kategorise AdministrataShqip

Drejtoria e Bibliotekës Shkencore

Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 29 Janar 2021 Vizita: 25019

Drejtoria e Bibliotekës Shkencore

Drejtore: MSc Mimoza Shkodrani

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Organizimi strukturor i Bibliotekës Shkencore: njësi strukturore ndihmëse e UPT-së.

Sektorët:

Sektori i Zhvillimit të Koleksioneve
Sektori i Katalogimit
Sektori i Shërbimit dhe Informacionit
Sektori i Digjitimit
Biblioteka e Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit
Biblioteka e Fakultetit Gjeologji Miniera
Biblioteka e Fakultetit të Inxhinierisë Matematike & Fizike
Administrata
Specialist finance

Magazinier

Punonjës mirëmbajtje

Restauruese

Punonjës pastrimi

 

Misioni dhe veprimtaria

Biblioteka Shkencore e Universitetit Politeknik është institucion kulturor dhe informues dhe e ushtron veprimtarinë e vet në shërbim të procesit mësimor, edukativ, të formimit profesional dhe të veprimtarisë shkencore të Universitetit Politeknik të Tiranës. Biblioteka mbështet studentët dhe stafin akademik në punën shkencore përmes sigurimit të informacionit në fushat e interesit të tyre.

Veprimtaria e Bibliotekës Shkencore realizohet nëpërmjet:

-Përpunimit standard të materialeve bibliotekare
-Përgatitjes dhe shpërndarjes së informacionit bibliotekar – bibliografik.
-Krijimit dhe mirëmbajtjes së katalogut përmbledhës të pasurisë bibliotekare kombëtare dhe asaj të huaj.
-Shkëmbimit dhe huazimit ndërbibliotekar.

Drejtoria e Bibliotekës Shkencore:

-Planifikon, organizon dhe ndjek veprimtarinё e institucionit për funksionimin e veprimtarisë së tij, bazuar nё legjislacionin shqiptar, në bashkëpunim me strukturat dhe organet e UPT-së, si dhe mbёshtetur dhe ndihmuar nga kёshilli i bibliotekës si organ këshillimor i drejtuesit.
-Organizon dhe kontrollon punёn për të siguruar shërbime informuese për studentët, personelin mësimdhënës e administrativ, si dhe për persona të tjerë, nëpërmjet aparatit informativ të bibliotekës si dhe në përputhje me rregulloren e bibliotekës.
-I propozon Rektoratit të UPT, projektbuxhetet e nevojshme për ngritjen, funksionimin dhe përmirësimin e vazhdueshëm të shërbimeve bibliotekare dhe informuese. Këto fonde parashikojnë funksionimin e veprimtarisë së Bibliotekës Shkencore dhe atë të bibliotekave të fakulteteve në varësi të saj (krijim fondi për pasurimin e bibliotekës, infrastrukturë, krijim dhe përditësim të sistemeve elektronike të ruajtjes dhe menaxhimit të të dhënave, trajnime, etj). Ndjek dhe kontrollon zbatimin e të gjitha procedurave të planifikimit dhe realizimit të tyre brenda institucionit.
-Përcakton politikat e pasurimit të koleksioneve të bibliotekës. Siguron informacione mbi to dhe shfrytëzimin e tyre.
-Ndjek, koordinon dhe kontrollon proceset e pasurimit të koleksioneve të Bibliotekës Shkencore si dhe atë të bibliotekave të fakulteteve në varësi të saj (me blerje, shkëmbim dhe dhurata). Siguron që ai të kryhet mbi bazën e një gjykimi të pavarur profesional, në këshillim me mendimin dhe plotësimin e kërkesave të përdoruesve, në bashkëpunim me fakultetet /dekanatet dhe stafin akademik të U.P.T –së, si edhe me institucione të tjera kulturore, shkencore, edukative dhe informuese.
-Organizon dhe ndjek punën për të krijuar marrëdhënie shkëmbimi dhe huazimi me bibliotekat homologe, në shërbim të plotësimit të kërkesave të përdoruesve si dhe në përputhje me rregullat e bashkëpunimit bibliotekar ndërkombëtar.
-Siguron lidhje bashkëpunimi me biblioteka universitare, për shkëmbim informacioni e statistikash në fushën e bibliotekave dhe bibliotekonomisë.
-Planifikon, organizon dhe ndjek shpërndarjen dhe promovimin e materialeve shkencore në gjuhë të huaj të stafit akademik që përfaqësojnë zhvillimet studimore, kërkimore e shkencore të UPT-së (“Buletini i Shkencave Teknike”, “Journal of Natural and Technical Sciences”, etj), në të gjitha bibliotekat brenda dhe jashtë vendit, me të cilat BSH ka marrëdhënie shkëmbimi ndërbibliotekare mbi bazën e reciprocitetit.
-Ndjek dhe kontrollon realizimin e proceseve të përpunimit standard të materialeve bibliotekare: pregatitjen dhe shpërndarjen e informacionit bibliotekar – bibliografik, krijimin dhe mirëmbajtjen e katalogëve të bibliotekës, zbatimin e teknikave dhe standardeve bibliotekare, etj.
-Organizon dhe kontrollon zbatimin nё kohё e me cilёsi tё planeve tё sektorёve dhe bibliotekave të fakulteteve në varësi të saj, si dhe realizimin e detyrave tё tyre.
-Siguron lidhje me Bibliotekën Kombëtare (Qendër e kualifikimit profesional në nivel kombëtar) për zbatimin e standardeve dhe rekomandimeve të organizatave dhe organizmave përkatës ndërkombëtare, për zhvillimin e veprimtarisë bibliotekare të institucionit, për shkëmbim përvoje dhe informacione.
-Orienton dhe kontrollon punёn pёr trajnimin dhe kualifikimin e vazhdueshëm profesional tё punonjёsve.

 

 

 

 

 

 

Drejtoria Ekonomike

Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 29 Janar 2021 Vizita: 28255

Drejtoria Ekonomike

Drejtor: Elvana Ndreca

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Sektorët:

SEKTORI I FINANCES

Përgjegjës Sektori: Valbona Dhaskali

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Specialist: Rudina Zela

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Magazinier: Margarita Ferhati

 

SEKTORI I BUXHETIT

Specialist :Suela Cfarku

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Specialist:Ina Murataj

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

Drejtoria Ekonomike është njësi strukturore, që ka për mision:

-Të ndjekë dhe të zbatojë procedurat financiare, të ndarjes dhe realizimit të buxhetit të Universitetit Politeknik të Tiranës (UPT), (të fondeve buxhetore ,investimeve, valutës, të ardhurave, donacioneve dhe projekteve) me eficencë dhe efektivitet, të mbajë dokumentacionin përkatës në lidhje të ngushtë me organizmat financiare shtetërore, të raportojë për veprimtarinë ekonomike-financiare, në përputhje me aktet ligjore e nënligjore ne fuqi.
-Të mbështesë shërbimet financiare në sasi, cilësi, kohën e duhur dhe në përputhje me standardet e miratuara, në funksion të realizimit të politikave, prioriteteve dhe nevojave të parashikuara nga organet drejtuese dhe administrative të UPT, për realizimin me sukses të procesit mësimor, të programeve të studimit kërkimor shkencor dhe për shërbimet për të tretët.
-Të bashkëpunojë sistematikisht me strukturat dhe organet financiare të Universitetit Politeknik, strukturat dhe organet financiare shtetërore dhe të tretë në përputhje me detyrimet që burojnë nga legjislacioni në fuqi.

Drejtori i Drejtorise Ekonomike ka për detyrë:

-Të drejtojë dhe monitorojë zbatimin e rregullave dhe ligjeve financiare në procesin e hartimit, detajimit, rialokimit, menaxhimit e raportimit të fondeve si dhe dokumentimin e gjithë veprimtarisë operacionale në Universitetin Politeknik të Tiranës.
-Të hartojë politika motivuese për personelin në varësi, të mbikqyrë punën e këtij personeli dhe të raportojë në strukturat drejtuese të UPT për punën e Drejtorisë Ekonomike.
-Të përgatisë raporte, analiza, rekomandime dhe informacione periodike te autorizuara nga strukturat drejtuese te UPT apo drejtues të institucioneve të tjera shtetërore lidhur me aspektet e buxhetimit, menaxhimit e realizimit ekonomiko-financiar.

 

Administratori

Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 21 Prill 2021 Vizita: 30125

Administratori: Besmir Ali
Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Administratori është autoriteti më i lartë administrativ dhe përgjegjës për mirëfunksionimin financiar të institucionit.Ai është përfaqësues ligjor i institucionit të arsimit të lartë për cështjet financiare dhe administrative, sipas përcaktimeve të këtij ligji.


Z.Besmir Ali, në cilësinë e Administratorit të Universitetit Politeknik të Tiranës, ka përfunduar studimet e larta pranë Universitetit të Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë. Paguhet me pagën sipas lidhjes nr. II të VKM nr.589 datë 17.07.2013 “Për disa ndryshime në Vendimin nr.545 datë 11.8.2011 të Këshillit të Ministrave “Për miratimin e strukturës dhe të niveleve të pagave të nënpunësve civilë/nënpunësve, zëvendësministit dhe nënpunësve të kabinetit, në kryeministri, aparatet e ministrave të linjës, administratën e presidentit, kuvendit, komisionit qëndror të zgjedhjeve, prokurorinë e përgjithshme, gjykatën e lartë, disa institucone të pavarura, institucione në vatësi të kryeministrit, institucione në varësi të ministrave të linjës dhe administratën e prefektit”, të ndryshuar, kategoria II-b.

 

 

Qendra Edukimit në Distancë

Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 16 Tetor 2020 Vizita: 12983