Projekte

Botohet studimi me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore”

Studimi i mundësuar nga AKKSHI (Agjencia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit) për Shqipërinë dhe CNR (Consiglio Nazionale delle Ricerche) Këshilli Kombëtar i Kërkimeve Shkencore të Italisë, zbatuar nga UPT në vendin tone dhe nga Instituti i Kristalografisë në Bari,, paraqet një analizë teorike të mbrojtjes dhe konservimit të trashëgimisë kulturore të gurit, të mbështetur edhe në legjislacionin përkatës të Evropës dhe vendit tonë, sintezën dhe karakterizimin e nanomaterialeve të grupit të tokave alkaline, optimizimin e prodhimit eksperimental dhe analizën e detajuar të mbrojtjes së traventinave, duke krijuar një bazë për kuptimin e natyrës së realizimit të konsolidimit me nanomateriale dhe strategjive që duhen ndjekur për realizimin e saj. Në llojin e tij, studimi synon një qasje inxhinierike te bazave të realizimit të mbrojtjes dhe konsolidimit të trashëgimisë kulturore të gurit, në këndvështrimin e shikimit të procesit si fenomen që mund të zbatohet në praktike gjerësisht apo i kufizuar.Në përfundim, studimi u botua si editorial me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore” që u shkrua për të mundësuar përhapjen e studimit, punës shkencore eksperimentale dhe përpunimin e rezultateve me metodat bashkëkohore që përdoren sot për nanomaterialet.Botimi i plotë në pdf mund të shkarkohet në faqen e UPT, ndërsa kopje të tij gjenden në Bibliotekën Kombëtare me ISBN 978-99943-2-468-2, si edhe në Bibliotekën e UPT.

Kopertina

 

BKSTONE

REACH

DRIVE

Njoftim - Zhvillohet takimi i parë i projektit “BKSTONE “

Në datat 17-18 shkurt, në Universitetin Politeknik të Tiranës, në sallën “ Silvano Pedrollo”, u zhvillua takimi i parë i projektit “BKSTONE”.
Universiteti Politeknik i Tiranës është në rolin e koordinatorit të projektit. Projekti “BKSTONE” nën programin “Ndërtim Kapacitetesh në AL” me titullin “Higher Education-Enterprise Platform for Fostering, Modernization and Sustainable Growth in Natural Stone Industry in WBs.”, është financuar nga programi Erasmus+.
Për herë të parë në Shqipëri, po realizohet një projekt me këtë lloj gjithpërfshirjeje: Akademinë , Institucione private dhe shtetërore, që kanë si fjalë kyçe “GURIN NATYRAL”.
Në partneritetin prej 14 institucionesh të Arsimit të Lartë, dhe Qendra Kërkimore, nga vendet e Ballkanit dhe BE, 3 prej tyre janë nga Shqipëria: Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti i Elbasanit, “ Aleksandër Xhuvani” dhe Universiteti i Gjirokastrës , “Eqrem Çabej”.

           

           

           

 

                                                              

Vini re !!!!!

Tashmë, për studentët, ka ndryshuar adresa e regjistrimit në platformën e punësimit online, GRADUA.
Nga gradua.almalaurea.it në adresën e re:https://gradua.rash.al/, ndërkohë që për studentët e regjistruar më herët,
 kredencialet në platformë kanë mbetur të pandryshuara.

 Njoftim - Zhvillohet programi i informimit dhe komunikimit të platformës GRADUA pranë Universitetit Politeknik të Tiranës

Gjatë muajit Janar 2020 do të zhvillohen informime të studentëve pranë secilit fakultet të Universitetit Politeknik të Tiranës në lidhje me platformën e projektit GRADUA.

Projekti GRADUA ka si qëllim të krijojë bashkëpunime konkrete midis Universitetit dhe tregut të punës nëpërmjet krijimit të një platforme të përbashkët. Kjo platformë do të ofrojë forma të reja rekrutimi, nëpërmjet rritjes së mundësisë së ekspozimit të studentëve ndaj bizneseve të interesuara sipas fushave të ekspertizës. Ajo do të bëjë të mundur ndjekjen e të diplomuarve dhe punësimin e tyre, duke u mbështetur në praktikat më të mira të BE-së. Mbi këtë projekt merrni informacionin e nevojshëm në linkun:https://www.graduaproject.com/

Gjithashtu do të zhvillohet dhe një Info Day në Rektoratin e UPT-së, ku janë të ftuar të marrin pjesë të gjithë studentët e interesuar për të marrë më shumë informacion rreth benefiteve që përfitojnë nga regjistrimi në platformë.

Për më tepër informacion rreth ditëve të informimit dhe programit të detajuar klikoni këtu

 
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
 
Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Objektivat specifike të projekteve të MARDS janë:
• të rishikojë politikat ekzistuese kombëtare / standardet për studimet e doktoratës në të dy vendet dhe përputhshmërinë e tyre me praktikat e BE-së,
• të zhvillojë dhe të propozojë një model të ri të studimeve të doktoratës në të dy vendet, të përshtatura sipas eksperiencave të fituara gjatë dekadave të fundit dhe nevojave aktuale dhe të parashikuara të dy vendeve,
• të propozojë një metodë të qëndrueshme të financimit të studimeve të doktoraturës në të dy vendet në nivel kombëtar.
• të krijojnë dy shkolla të përbashkëta të doktoratës "Shkencat Natyrore dhe Teknologjia për një zhvillim të qëndrueshëm" në Mal të Zi (Podgoricë) dhe "Ekonomia dhe Turizmi për një zhvillim të qëndrueshëm" në Shqipëri (Shkodër).
• të krijojë një bashkëpunim të qëndrueshëm me partnerët e BE-së dhe të themelojë Shkollën e Doktoraturës në mënyrë që të ruajë standardet e zhvilluara.
Partnerët në këtë projekt janë:
Partnerët Europianë:
Universiteti i Vienës,
Universiteti i Zagrebit;
Universiteti i Maribor,
Universiteti i Banska Bistrica,
Shoqata e profesionistëve në edukimin e doktoraturës.
Partnerët e Malit të Zi:
Universiteti i Malit të Zi (Koordinator i projektit),
Universiteti i Donja Gorica,
Ministria e Edukimit e Malit të Zi;
Ministria e Shkencës e Malit të Zi;
Dhoma e Tregtisë e Malit të Zi.
Partnerët Shqiptarë:
Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi”,
Universiteti Politeknik i Tiranës,
Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë,
Universiteti Metropolitan i Tiranës,
Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në Shqipëri.
Faqa zyrtare e projektit: https://www.mards.ucg.ac.me
 
NJOFTIM – Ftohen dy vlerësues të jashtëm për projektin MARDS

Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Në kuadër të këtij projekti ftohen dy vlerësues të jashtëm. Kandidatët potencialë duhet të kenë eksperienca në projekte që kanë të bëjnë me studimet e doktoraturës dhe menaxhimin e Arsimit të lartë.
Aplikimet duhet të shoqërohen edhe me një propozim deri në 3 faqe dhe të dërgohen me e-mail deri të mërkurën, më 15 janar 2020 tek koordinatori i projektit Prof. Dr. Radovan Stojanovic, Universiteti i Malit të Zi stox@ac.me si dhe tek menaxheri i cilësisë së projektit Asoc. Prof. Dr Matjaz Debevc, Universiteti i Maribor, Slovenia(matjaz.debevc@um.si)
Për më tepër informacion rreth dokumentacionit të aplikimit klikoni këtu ose vizitoni faqen zyrtare https://www.mards.ucg.ac.me/ .
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 151 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Administrata

Administrata

per artikujt shqip te kategorise AdministrataShqip

Sektori i Procesit Mësimor Cikli I dhe Cikli II

Krijuar: 21 Maj 2015 Ndryshimi i fundit: 21 Maj 2015 Vizita: 9893

Sektori i Procesit Mësimor Cikli I dhe Cikli II

Sektori i kurrikulave Cikli I dhe Cikli II

Krijuar: 21 Maj 2015 Ndryshimi i fundit: 21 Maj 2015 Vizita: 11019

Sektori i kurrikulave Cikli I dhe Cikli II

Sektori i Financës

Krijuar: 21 Maj 2015 Ndryshimi i fundit: 29 Janar 2021 Vizita: 27743

SEKTORI I FINANCES

Përgjegjës Sektori: Valbona Dhaskali

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Specialist: Rudina Zela

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Magazinier: Margarita Ferhati

 

Përgjegjësi i Sektorit të Financës ka për detyrë:

-Të plotësojë formularët e projekt buxhetit afatmesëm për Rektoratin
-Të plotësojë formularët e buxhetit vjetor për Rektoratin
-Të plotësojë dokumentacionin ligjor për të gjitha pagesat e Rektoratit ( paga sigurime shoqërore, shpenzime operative, investime, valuta, donacione, projektet etj,) dhe të   ndjekë ecurinë e pagesës në të gjitha hallkat e kalimit të saj.
-Të evidentojë dhe të kontrollojë shpenzimet buxhetore sipas planeve vjetore dhe të informojë periodikisht për realizimin e zërave të buxhetit.
-Të kryejë kontrollin periodik të arkës jo më pak se një herë në muaj.
-Të përpunojë dokumetacionin dhe të bëjë hedhjen sistematikisht në kontabilitet të veprimeve të thesarit, bankës, arkës, borderove e detyrimeve për të tretët.
-Të nxjerrë bilancin vjetor kontabël për aktivitetin financiar të rektoratit dhe të bëjë rakordimet për mjetet kryesore, inventaret dhe magazinat në përputhje me legjislacionin     në fuqi dhe standartet ndërkombëtare.

Specialisti i Sektorit të Financës ka për detyrë:

-Të mbajë librat e inventarit dhe të magazinës për rektoratin si dhe të nxjerrë gjendjen e çdo artikulli në sasi dhe në vlerë pas çdo veprimi hyrje-dalje.
-Të kontrollojë dokumentacionin dhe të bëjë hedhjen sistematikisht në kontabilitet të veprimeve të hyrje daljeve të magazinas për gjendjen e magazinës.
-Të bëjë rakordimet me komisionin e inventarizimit fizik të mjeteve kryesore për rektoratin, duke kontrolluar gjendjen kontabël me librat e inventarit.
-Të përpilojë pasqyrën përmbledhëse me vleftën e pasurisë në fund të vitit për rektoratin.
-Të përpilojë mandat pagesat dhe mandat arkëtimet për cdo veprim të kryer nëpërmjet arkës dhe të bëjë azhornimin e tyre në librin e arkës.
-Të kontrollojë lëvizjen ditore të arkës dhe të raportojë për tërheqjet apo derdhjet e tyre në bankë.
-Të bëjë tërheqjen në valutë dhe në lekë nga banka dhe të bëjë shpërndarjen e tyre sipas destinacionit të shpenzimit.
-Të kryejë detyra të vecanta që i ngarkohen nga eproret.

Sektori i Buxhetit

Krijuar: 21 Maj 2015 Ndryshimi i fundit: 29 Janar 2021 Vizita: 28330

SEKTORI I BUXHETIT

Specialist: Suela Cfarku

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Specialist: Ina Murataj

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Specialisti i Sektorit të Buxhetit ka për detyrë:

-Të hartojë projekt buxhetin afatmesëm të UPT, bazuar në manualin e klasifikimit buxhetor ekonomik si dhe kërkesave për buxhetim nga njësitë kryesore.
-Të hartojë buxhetin vjetor të UPT bazuar në manualin e klasifikimit buxhetor ekonomik si dhe kërkesave për buxhetim nga njësitë kryesore.
-Të kontrollojë dokumentacionin shoqërues të praktikave të pagesave dhe ligjshmërinë e kryerjes së procedurës për të gjitha pagesat.
-Të kontrollojë plotësimin me saktësi të urdhër shpenzimit me të gjitha elementet e tij, të siglojë dhe të disponojë kopjen e tretë të urdhër shpenzimit, të vendosë numrin dhe t’ia paraqesë urdhër shpenzimin nëpunësit zbatues për firmosje. Të ndjekë firmosjen e mëtejshme të urdhër shpenzimit tek nëpunësi autorizues dhe të ndjekë dërgimin e tij Degën e Thesarit-Tiranë brenda afateve ligjore.
-Të ndjekë dhe të kontrollojë ecurinë e fondeve vjetore për universitetin dhe njësitë kryesore dhe të informojë periodikisht për realizimin e
-Të ndjekë dhe të kontrollojë ecurinë e fondeve të parashikuara në rregjistrin e prokurimeve dhe për cdo konstatim problematik të informojë në kohë Drejtorinë e Drejtorisë Ekonomike për ndryshimet e nevojshme të rregjistrit të prokurimeve në rang institucioni.
-Të kryejë rregullisht rakordimet e shpenzimeve me Degen e Thesarit dhe cdo muaj ti paraqesë Drejtorit të Drejtorisë Ekonomike në formë shkresore dhe elektronike situacionin për realizimin e shpenzimeve mujore e progresive sipas moduleve të përcaktuara nga Ministria e Financave.
-Të kryejë rakordimet mujore të shpenzimeve me njësitë e Universitetit për përdorimin e fondeve të akorduara njësive dhe pasi t’i konfirmojë me firmosjen e tyre ti depozitoj në dosjen përkatëse.
-Të hartojë pasqyrat financiare vjetore, të nxjerrë evidencën kontabile të Universitetit Politeknik në fund të vitit dhe t’ia paraqesë Drejtorit të Drejtorisë Ekonomike për kontroll dhe firmosje brenda periudhës së përcaktuar në aktet ligjore dhe nënligjore për kontabilitetin.
-Të përpilojë dhe të dërgojë në afat evidencat statistikore.
-Të kryejë detyra të vecanta që i ngarkohen nga eprorët.

 

Specialisti i Sektorit të Buxhetit ka për detyrë:

-Të kryejë rregullisht rakordimet e të ardhurave me Degën e Thesarit dhe të përpilojë dokumentin e realizimit të të ardhurave mujore e progresive.
-Të kryejë rregullisht rakordimet e të ardhurave me të gjitha njësitë kryesore të Universitetit dhe pasi t’i konfirmojë me firmosjen e tyre, ti depozitoj në dosjen përkatëse.
-Të konceptojë dokumentacionin e nevojshëm për rritjen e autorizuar të të ardhurave dhe transferimin e fondeve në Degën e Thesarit.
-Të konceptojë dhe administrojë dokumetacionin e nevojshëm për donacionet apo projektet e huaja, çeljen/ mbylljen e llogarive bankare në Bankën e Shqipërisë dhe     Bankën e Nivelit të dytë, pagesat në përputhje me planet financiare, raportimet sipas afateve ligjore deri në mbylljen e këtyre llogarive.
-Të kontrollojë dokumentacionin dhe të bëjë hedhjen sistematikisht në kontabilitet të të ardhurave të Rektoratit.
-Të përpilojë dhe të dërgojë në afat evidencat statistikore sipas formularëve përkatës.