Projekte

Botohet studimi me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore”

Studimi i mundësuar nga AKKSHI (Agjencia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit) për Shqipërinë dhe CNR (Consiglio Nazionale delle Ricerche) Këshilli Kombëtar i Kërkimeve Shkencore të Italisë, zbatuar nga UPT në vendin tone dhe nga Instituti i Kristalografisë në Bari,, paraqet një analizë teorike të mbrojtjes dhe konservimit të trashëgimisë kulturore të gurit, të mbështetur edhe në legjislacionin përkatës të Evropës dhe vendit tonë, sintezën dhe karakterizimin e nanomaterialeve të grupit të tokave alkaline, optimizimin e prodhimit eksperimental dhe analizën e detajuar të mbrojtjes së traventinave, duke krijuar një bazë për kuptimin e natyrës së realizimit të konsolidimit me nanomateriale dhe strategjive që duhen ndjekur për realizimin e saj. Në llojin e tij, studimi synon një qasje inxhinierike te bazave të realizimit të mbrojtjes dhe konsolidimit të trashëgimisë kulturore të gurit, në këndvështrimin e shikimit të procesit si fenomen që mund të zbatohet në praktike gjerësisht apo i kufizuar.Në përfundim, studimi u botua si editorial me titull “Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore” që u shkrua për të mundësuar përhapjen e studimit, punës shkencore eksperimentale dhe përpunimin e rezultateve me metodat bashkëkohore që përdoren sot për nanomaterialet.Botimi i plotë në pdf mund të shkarkohet në faqen e UPT, ndërsa kopje të tij gjenden në Bibliotekën Kombëtare me ISBN 978-99943-2-468-2, si edhe në Bibliotekën e UPT.

Kopertina

 

BKSTONE

REACH

DRIVE

Njoftim - Zhvillohet takimi i parë i projektit “BKSTONE “

Në datat 17-18 shkurt, në Universitetin Politeknik të Tiranës, në sallën “ Silvano Pedrollo”, u zhvillua takimi i parë i projektit “BKSTONE”.
Universiteti Politeknik i Tiranës është në rolin e koordinatorit të projektit. Projekti “BKSTONE” nën programin “Ndërtim Kapacitetesh në AL” me titullin “Higher Education-Enterprise Platform for Fostering, Modernization and Sustainable Growth in Natural Stone Industry in WBs.”, është financuar nga programi Erasmus+.
Për herë të parë në Shqipëri, po realizohet një projekt me këtë lloj gjithpërfshirjeje: Akademinë , Institucione private dhe shtetërore, që kanë si fjalë kyçe “GURIN NATYRAL”.
Në partneritetin prej 14 institucionesh të Arsimit të Lartë, dhe Qendra Kërkimore, nga vendet e Ballkanit dhe BE, 3 prej tyre janë nga Shqipëria: Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti i Elbasanit, “ Aleksandër Xhuvani” dhe Universiteti i Gjirokastrës , “Eqrem Çabej”.

           

           

           

 

                                                              

Vini re !!!!!

Tashmë, për studentët, ka ndryshuar adresa e regjistrimit në platformën e punësimit online, GRADUA.
Nga gradua.almalaurea.it në adresën e re:https://gradua.rash.al/, ndërkohë që për studentët e regjistruar më herët,
 kredencialet në platformë kanë mbetur të pandryshuara.

 Njoftim - Zhvillohet programi i informimit dhe komunikimit të platformës GRADUA pranë Universitetit Politeknik të Tiranës

Gjatë muajit Janar 2020 do të zhvillohen informime të studentëve pranë secilit fakultet të Universitetit Politeknik të Tiranës në lidhje me platformën e projektit GRADUA.

Projekti GRADUA ka si qëllim të krijojë bashkëpunime konkrete midis Universitetit dhe tregut të punës nëpërmjet krijimit të një platforme të përbashkët. Kjo platformë do të ofrojë forma të reja rekrutimi, nëpërmjet rritjes së mundësisë së ekspozimit të studentëve ndaj bizneseve të interesuara sipas fushave të ekspertizës. Ajo do të bëjë të mundur ndjekjen e të diplomuarve dhe punësimin e tyre, duke u mbështetur në praktikat më të mira të BE-së. Mbi këtë projekt merrni informacionin e nevojshëm në linkun:https://www.graduaproject.com/

Gjithashtu do të zhvillohet dhe një Info Day në Rektoratin e UPT-së, ku janë të ftuar të marrin pjesë të gjithë studentët e interesuar për të marrë më shumë informacion rreth benefiteve që përfitojnë nga regjistrimi në platformë.

Për më tepër informacion rreth ditëve të informimit dhe programit të detajuar klikoni këtu

 
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
 
Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Objektivat specifike të projekteve të MARDS janë:
• të rishikojë politikat ekzistuese kombëtare / standardet për studimet e doktoratës në të dy vendet dhe përputhshmërinë e tyre me praktikat e BE-së,
• të zhvillojë dhe të propozojë një model të ri të studimeve të doktoratës në të dy vendet, të përshtatura sipas eksperiencave të fituara gjatë dekadave të fundit dhe nevojave aktuale dhe të parashikuara të dy vendeve,
• të propozojë një metodë të qëndrueshme të financimit të studimeve të doktoraturës në të dy vendet në nivel kombëtar.
• të krijojnë dy shkolla të përbashkëta të doktoratës "Shkencat Natyrore dhe Teknologjia për një zhvillim të qëndrueshëm" në Mal të Zi (Podgoricë) dhe "Ekonomia dhe Turizmi për një zhvillim të qëndrueshëm" në Shqipëri (Shkodër).
• të krijojë një bashkëpunim të qëndrueshëm me partnerët e BE-së dhe të themelojë Shkollën e Doktoraturës në mënyrë që të ruajë standardet e zhvilluara.
Partnerët në këtë projekt janë:
Partnerët Europianë:
Universiteti i Vienës,
Universiteti i Zagrebit;
Universiteti i Maribor,
Universiteti i Banska Bistrica,
Shoqata e profesionistëve në edukimin e doktoraturës.
Partnerët e Malit të Zi:
Universiteti i Malit të Zi (Koordinator i projektit),
Universiteti i Donja Gorica,
Ministria e Edukimit e Malit të Zi;
Ministria e Shkencës e Malit të Zi;
Dhoma e Tregtisë e Malit të Zi.
Partnerët Shqiptarë:
Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi”,
Universiteti Politeknik i Tiranës,
Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë,
Universiteti Metropolitan i Tiranës,
Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në Shqipëri.
Faqa zyrtare e projektit: https://www.mards.ucg.ac.me
 
NJOFTIM – Ftohen dy vlerësues të jashtëm për projektin MARDS

Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Në kuadër të këtij projekti ftohen dy vlerësues të jashtëm. Kandidatët potencialë duhet të kenë eksperienca në projekte që kanë të bëjnë me studimet e doktoraturës dhe menaxhimin e Arsimit të lartë.
Aplikimet duhet të shoqërohen edhe me një propozim deri në 3 faqe dhe të dërgohen me e-mail deri të mërkurën, më 15 janar 2020 tek koordinatori i projektit Prof. Dr. Radovan Stojanovic, Universiteti i Malit të Zi stox@ac.me si dhe tek menaxheri i cilësisë së projektit Asoc. Prof. Dr Matjaz Debevc, Universiteti i Maribor, Slovenia(matjaz.debevc@um.si)
Për më tepër informacion rreth dokumentacionit të aplikimit klikoni këtu ose vizitoni faqen zyrtare https://www.mards.ucg.ac.me/ .
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 99 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Administrata

Administrata

per artikujt shqip te kategorise AdministrataShqip

Sektori i Prokurimeve

Krijuar: 30 Prill 2015 Ndryshimi i fundit: 10 Maj 2015 Vizita: 32749

Aderaldo Mema 

email : Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Sektori i Komunikimit me Publikun

Krijuar: 27 Prill 2015 Ndryshimi i fundit: 17 Shkurt 2021 Vizita: 33238
  • Sektori i Komunikimit me Publikun

Sektori i Komunikimit me Publikun ka mision dhe objekt pune:

Të mbulojë marrëdhëniet me studentët që rregjistrohen në një program të ciklit të parë, me studentët aktualë dhe studentët e diplomuar, si dhe të koordinojë punën me institucionet partnere, brenda dhe jashtë vendit, për zbatimin e marrëveshjeve me interes të ndërsjellët.

Përgjegjësi i Sektorit të Komunikimit me Publikun

Përgjegjësi i Sektorit të Komunikimit me Publikun emërohet nga Rektori dhe është në varësi të drejtpërdrejtë të Drejtorit të Drejtorisë së Komunikimit dhe Koordinimit.

Përgjegjësi i Sektorit të Komunikimit me Publikun ka këto përgjegjësi, kompetenca dhe detyra:

1. Disponon të gjitha materialet e shkruara të akteve ligjore dhe nënligjore, të Statutit dhe të rregulloreve të UPT-së, të cilat kanë të bëjnë me plotësimin e misionit që ka Sektori i Komunikimit me Publikun.

2. Disponon të gjithë dokumentacionin dhe standardet e Bashkimit Europian në fushën e komunikimit me publikun.

3. Njeh dhe zbaton objektivat dhe politikën e Drejtorisë së Komunikimit dhe Koordinimit në fushën e marrëdhënieve me palët me interes të ndërsjellët, brenda dhe jashtë vendit.

4. Ndërton planin vjetor të punës së tij dhe të sektorit, indikatorët e performancës dhe i miraton te Drejtori.

5. Mbledh informacion dhe siguron kontakte me persona, universitete, institucione, biznese dhe kompani brenda vendit dhe informacionin e përpunuar ia paraqet Drejtorit.

6. Organizon punën, në shërbim të interesave dhe nevojave për zhvillim të karrierës së studentëve të UPT-së, nëpërmjet këshillimit, konsultimeve dhe partneriteteve të qëndrueshme.

7. Organizon punën për informimin e studentëve mbi mundësitë edukative (intershipe, trajnime, bursa etj.).

8. Është përgjegjës për këshillimin e studentëve që diplomohen në një program të ciklit të parë, mbi mundësinë e studimeve në një program të ciklit të dytë në UPT, apo universitete të tjera jashtë vendit.

9. Merr pjesë dhe bashkëpunon në aktivitete të Institucionit në kuadër të bashkëpunimit me universitete, institucione, organizata, biznese, me qëllim inicimin dhe zbatimin e marrëveshjeve me interes të ndërsjellët.

10. Duke bashkëpunuar dhe nën drejtimin e Drejtorit, përgatit materialet e takimeve, eventeve për vendosjen e bashkëpunimeve, apo lidhjen e marrëveshjeve të Institucionit me persona, universitete, institucione, biznese etj.

11. Në kuadër të bashkëpunimit apo marrëveshjeve me universitetet, institucionet, bizneset etj., mban lidhje dhe komunikon vazhdimisht palët në marrëveshje gjatë realizimit të fazave, apo pikave të veçanta, duke informuar Drejtorin dhe/ose drejtpërdrejt Zvendësrektorin për anën shkencore e projektet.

12. Mban komunikim të vazhdueshëm me pikat e kontaktit të palëve në marrëveshje, për ndjekjen dhe zbatimin e marrëveshjeve, gjatë gjithë fazave të tyre.

13. Nën drejtimin e Drejtorit, bashkëpunon me përgjegjësin e faqes zyrtare të Universitetit Politeknik të Tiranës, për njoftimin dhe hapjen e thirrjeve, në përputhje me marrëveshjet e nënshkruara.

14. Mban data baze për të gjitha marrëveshjet me persona, universitete, institucione, biznese, kompani etj. dhe i përditëson ato në vijimësi.

15. Nën drejtimin e Drejtorit dhe në bashkëpunim me njësitë kryesore, bashkëpunon dhe mbështet Këshillin Studentor, organizatat studentore të UPT–së, për të krijuar dhe mbajtur lidhje me organizata homologe të universiteteve të tjera, brenda dhe jashtë vendit, si dhe për t’u anëtarësuar në shoqata studentore ndërkombëtare.

16. Zbaton çdo urdhër të posaçëm të Drejtorit dhe Zvendësrektorit për anën shkencore e projektet, për situata të veçanta, urgjente e ngjarje të rëndësishme të Institucionit.

Specialisti për Këshillimin e Karrierës

Specialisti për Këshillimin e Karrierës emërohet nga Rektori dhe është në varësi të Përgjegjësit të Sektorit të Komunikimit me Publikun.

Specialisti për Këshillimin e Karrierës ka këto përgjegjësi, kompetenca dhe detyra:

1. Disponon dhe studion të gjitha materialet e shkruara, që lidhen me aktet ligjore dhe nënligjore, me urdhra dhe udhëzime, me Statutin dhe rregulloret e UPT-së etj., të cilat kanë të bëjnë me plotësimin e misionit të Drejtorisë së Komunikimit dhe Koordinimit.

2. Mbledh informacion dhe siguron kontakte me studentë, persona, universitete, institucione dhe biznese dhe informacionin e përpunuar ia paraqet Përgjegjësit të Sektorit.

3. Planifikon, organizon dhe realizon mbledhjen e informacionit dhe sigurimin e kontakteve, (adresa, numra telefoni, emra drejtuesish etj.) në lidhje me institucionet parauniversitare me interes, në veçanti me shkollat e mesme të vendit, duke përgatitur dhe dhënë informacionin përkatës.

4. Planifikon dhe organizon takime në shkollat e mesme të vendit, me interes për UPT-në, për paraqitjen e materialeve me qëllim njohjen dhe rritjen e preferencës për ndjekjen e programeve të studimit në UPT.

5. Nën drejtimin e Përgjegjësit të Sektorit, merr pjesë në formulimin dhe shpërndarjen në njësitë kryesore të informacioneve të nevojshme në lidhje me këshillimin e karrierës.

6. Siguron shërbime të ndryshme në interes të studentëve, nëpërmjet këshillimit, konsultimeve dhe partneriteteve të qëndrueshme.

7. Informon në vijimësi studentët për të gjitha shërbimet e asistencës që ofron Zyra e Këshillimit të Karrierës.

8. Identifikon dhe informon studentët mbi mundësitë edukative (intershipe, trajnime, bursa etj.).

9. Këshillon studentët e UPT së, që diplomohen në një program të ciklit të parë, mbi mundësinë e studimeve në një program të ciklit të dytë në UPT, apo universitete të tjera jashtë vendit.

10. Mban komunikim të vazhdueshëm me studentët, lidhur me shqetësimet personale që kanë të bëjnë me vendimet e karrierës dhe ia paraqet këto Përgjegjësit të Sektorit.

11. Ndihmon dhe asiston studentët në përgatitjen e CV–ve, letrave të interesit për punë etj., si dhe paraqitjes në intervista të ndryshme pune.

12. Organizon aktivitete të ndryshme promovuese dhe informuese.

13. Informon studentët, të cilët kanë përfunduar studimet në ciklin e arsimit të mesëm, për programet e studimit që ofron UPT, kriteret e pranimit, si dhe politikat e Institucionit.

14. Promovon aktivitetet e partneritetit të UPT-së në veprimtari të ndryshme me studentët dhe shoqatat studentore.

15. Harton shkresat përcjellëse dhe praktika të tjera në kuadër të Këshillimit të Karrierës dhe aktiviteteve të tjera të Sektorit.

16. Zbaton çdo urdhër të posaçëm të Përgjegjësit të Sektorit dhe Drejtorit, për situata të veçanta, urgjente e ngjarje të rëndësishme të Institucionit.

Specialisti për ALUMNI

Specialisti për ALUMNI emërohet nga Rektori dhe është në varësi të Përgjegjësit të Sektorit të Komunikimit me Publikun.

Specialisti për ALUMNI ka këto përgjegjësi, kompetenca dhe detyra:

1. Disponon dhe studion të gjitha materialet e shkruara, që lidhen me aktet ligjore dhe nënligjore, me urdhra dhe udhëzime, me Statutin dhe rregulloret e UPT-së etj., të cilat kanë të bëjnë me plotësimin e misionit të Drejtorisë së Komunikimit dhe Koordinimit.

2. Disponon dhe studion të gjitha materialet që lidhen me plotësimin e misionit që ka struktura e marrëdhënieve me studentët dhe alumnet.

3. Nën drejtimin e Përgjegjësit të Sektorit, merr pjesë në formulimin dhe shpërndarjen në njësitë kryesore të informacioneve të nevojshme në lidhje me ALUMNI-n.

4. Orienton dhe informon qendrat e këshillimit pranë fakulteteve mbi procedurat dhe problemet e ndryshme që lidhen me alumnet, që janë diplomuar në këto fakultete.

5. Bashkëpunon me Këshillin Studentor të UPT-së për çështje të alumneve dhe çështje të veprimtarive të tyre.

6. Bashkëpunon me qendrat e këshillimit pranë fakulteteve dhe me drejtuesit e fakulteteve për planifikimin, organizimin dhe realizimin e takimeve informuese në lidhje me detyrat dhe të drejtat e studentëve dhe të personelit akademik.

7. Bashkëpunon me organizma dhe institucione të ndryshme, për problemet e punësimit të studentëve të diplomuar, (alumneve) të UPT-së.

8. Organizon takime me grupet e studentëve të sapo diplomuar, për t’i këshilluar në lidhje me procedurat standarde të punësimit dhe plotësimin e dokumentacionit të nevojshëm për punësim.

9. Mban data baze me adresat e alumneve të UPT-së dhe informon për to strukturat e interesuara në UPT.

10. Mban data baze të dhënash, në lidhje me emrat dhe kontaktet e ndërmarrjeve industriale, kompanive, apo institucioneve, ku mund të punësohen studentët e diplomuar në UPT.

11. Merr informacion nga institucione të specilaizuara, (INSTAT, zyrat e punësimit në rrethe, agjenci punësimi etj,) për ekzistencën e ndërmarrjeve

industriale, kompanive, apo institucioneve ku mund të punësohen studentët e diplomuar në UPT.

12. Organizon takime me alumnet e UPT–së, për çështje me interes për UPT-në dhe për alumnet, duke bashkëpunuar me drejtuesit e fakulteteve.

13. Planifikon dhe organizon, me mbështetjen e Përgjegjësit të Sektorit, panairet e punës, në mjediset e UPT-së.

14. Zbaton çdo urdhër të posaçëm të Përgjegjësit të Sektorit dhe Drejtorit, për situata të veçanta, urgjente e ngjarje të rëndësishme të Institucionit. 

 

 

 NJOFTIME

NJOFTIM - Mundësi internshipi për ndjekjen e programit virtual “International Internship”, organizuar nga Vodafone Albania

Në kuadër të bashkëpunimit midis Universitetit Politeknik të Tiranës dhe Vodafone Albania, ftohen studentët e Universitetit Politeknik të Tiranës të ndjekin programin "Virtual International Internship".

Ndjekja e programit "Virtual International Internship” u mundëson studentëve të mësojnë mbi aktivitetin dhe ecurinë e një prej kompanive me përvojë ndërkombëtare.

Programi përmban tetë workshope online, në temat e HR, Big Data, IoT, ose 5G.

Programi online fillon në muajin Prill 2021.

Për shkak të numrit të limituar të pjesëmarrësve në këtë program, studentët e interesuar të UPT – së, është mirë të aplikojnë sa më shpejt.

Linku i aplikimit:

https://career5.successfactors.eu/sfcareer/jobreqcareer?jobId=76041&company=vodafoneprP

Për informacione shtesë, mund të kontaktoni në email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

NJOFTIM - Ftesë për publikime në revistën periodike të Bashkisë së Tiranës, "Tirana Youth Voice"

Agjencia e Rinisë së Bashkisë së Tiranës, në kuadër të hartimit dhe zbatimit të politikave vendore në fushën e rinisë, ku përfshihet nxitja, vlerësimi dhe promovimi i aftësive të studentëve në fusha të ndryshme si kultura, shkenca, IT etj., ka nisur projektin "Tirana Youth Voice", revistë periodike, kushtuar të rinjve, të cilët do të shprehin talentet e tyre në fushat e mësipërme.

Në këtë revistë, çdo student do të ketë një hapësirë të dedikuar, me një punim të propozuar nga vetë ai, ose nga institucioni ku studion.

Për sa më sipër, në kuadër të bashkëpunimit të UPT - së me Bashkinë e Tiranës, ftojmë studentët e Universitetit Politeknik të Tiranës që t’i bashkohen kësaj iniciative, duke publikuar punimet e tyre në revistën "Tirana Youth Voice".

Punimet e studentëve mund të dërgohen për publikim në Bashkinë e Tiranës, Agjencia e Rinisë, në adresën: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Për informacione shtesë mund të klikoni në adresën: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo., si dhe mund të kontaktoni në Nr. cel. të Bashkisë së Tiranës: 0693127420, ose në Nr. cel. të koordinatorit të UPT - së: 0674081514.

NJOFTIM - Hapet Thirrja për Mobilitete (Bursa) Studentësh të UPT-së, në kuadër të Marrëveshjes KA1 të Programit Erasmus + në Fachhochschule Biefeld, në Gjermani.

Në kuadër të programit Erasmus + dhe Marrëveshjes KA1 bilaterale, është hapur thirrja për aplikime për mobilitete për studentët e Universitetit Politeknik të Tiranës, Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike, Departamentit të Tekstilit dhe Modës, në Universitetin e Shkencave të Aplikuara të Fachhochschule Bielefeld, në Gjermani. Informacionin në lidhje me dokumentacionin dhe afatet kohore e gjeni këtu.

Afati i dorëzimit të dokumentacionit është 18 Nëntor 2020.

 

NJOFTIM - Hapet Thirrja për Mobilitete (Bursa) studentësh të UPT-së, në kuadër të Marrëveshjes KA1 të Programit Erasmus + në Universitetin Politeknik të Torinos, në Itali

Në kuadër të programit Erasmus + dhe marrëveshjes KA1 bilaterale, është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit Politeknik të Tiranës në Universitetin Politeknik të Torinos, në Itali.

Informacionin në lidhje me dokumentacionin dhe afatet kohore e gjeni këtu.

Afati i dorëzimit të dokumentacionit është 25 Nëntor 2020.

 

Njoftim - Hapet konkursi për videon “Faleminderit, mësuesi im i universitetit”

Me rastin e "Ditës së Mësuesit të Gjuhës Frënge 2020", AUF-ja në Evropën Qendrore dhe Lindore hap konkursin e videos "Faleminderit, mësuesi im i universitetit! ".

Ky konkurs është i hapur për studentët e regjistruar në një program bachelor ose master në universitetet anëtare të AUF në Evropën Qendrore dhe Lindore.

Konkursi është i hapur deri më 20 nëntor 2020.

Përmes një videoje prej jo më shumë se 3 minutash, pjesëmarrësit janë të ftuar të përshkruajnë mësuesin e tyre të frëngjishtes ose mësuesin e tyre që jep mësim në frëngjisht në universitet, duke theksuar cilësitë e tyre njerëzore dhe profesionale.

Të interesuarit të klikojnë këtu dhe në linkun: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/lancement-du-concours-video-merci-mon-prof-duniversite/?fbclid=IwAR18XqahjOKqre4uhbg5NNfuX9QxrmQTTqYogAlAqrg5EJ_-EZCEDYYUb88 për të marrë informacion më të detajuar lidhur me :

· Temat

· Mënyrën e organizimit

· Përzgjedhjen

· Grantet e shpërblimit

Njoftim - Hapet konkursi për projektet në mbështetje të shoqatave të studentëve

AUF në Evropën Qendrore dhe Lindore hap thirrjen për projekte që synojnë mbështetjen e nismave të shoqatave të studentëve. AUF inkurajon studentët të promovojnë vlerat e vullnetariatit dhe përfshirjes së komunitetit, duke promovouar gjuhën frënge, përmes veprimeve inovative mbi temat prioritare të propozuara brenda kornizës së kësaj thirrjeje.

Studentët që mund të aplikojnë:

- shoqatat e studentëve nga institucionet anëtare të AUF të Evropës Qendrore dhe Lindore

Shënim: Të gjitha aktivitetet e propozuara brenda kornizës së projekteve duhet të kryhen para datës

1 korrik 2021.

Temat me përparësi

· Zhvillimi i qëndrueshëm ;

· Parandalimi dhe promovimi i shëndetit; COVID-19;

· Nisma qytetare dhe solidariteti;

· Nismat sipërmarrëse.

Kriteret e përzgjedhjes

· Përputhshëmria me temat prioritare

· Dimensioni frëngjishtfolës i projektit

· Natyra inovative e projektit

· Origjinaliteti i projektit

· Visibiliteti i projektit

· Aftësia për të asociuar disa partnerë të cilët bashkëfinancojnë projektin

· Koherenca në hartimin e projektit

Dorëzimi i projekteve

Formulari i projektit duhet të dërgohet në formatin .doc dhe .pdf në adresën Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. përpara datës 30 nëntor 2020.

https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/appui-aux-initiatives-etudiantes-appel-projets-2020/?fbclid=IëAR253yNYal9rSqE68DhkIqVoamPA-YdhJ0Afg21BExo8ëQkb_xap2MkBYFE

Përzgjedhja

Komiteti i përzgjedhjes do të shqyrtojë formularët e projektit dhe një përgjigje me shkrim do t'ju dërgohet brenda një periudhe kohe të arsyeshme duke konfirmuar vendimin e AUF.

Mbështetje AUF

Grantet e dhëna për një projekt mund të shkojnë nga 1,000 euro në 1,500 euro.

Kontaktoni: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Linku: https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/appui-aux-initiatives-etudiantes-appel-projets-2020/?fbclid=IwAR14k-ULNu_IHgRoeJHkdhcbUaYVDRhqnR_o8tPaUKHPHUu5YN8YxMkmblk

 

 Konkurs mbi çështjet e qytetarisë për studentët e Zonës së Evropës qendrore dhe lindore

 NJOFTIIM

Hapet thirrja për studentët e nivelit Bachelor në lidhje me IT, Shkencë Kompjuterike ose Inxhinierinë e softwerit në programin e ri Erasmus Mundus Master EDISS (Programi Master në Inxhinierinë e Sistemeve Inteligjente të Inteligjencës së të Dhënave).

EDISS është një program i ri i ofruar nga Universiteti Åbo Akademi, Universiteti Mälardalen, Universiteti i L'Aquila dhe Universiteti i Ishujve Balearik. EDISS ka siguruar disa bursa shtesë EMJMD të rezervuara për studentë nga Ballkani Perëndimor.

EDISS është një program i Erasmus Mundus i përbashkët Master (EMJMD) i dhënë nga Universiteti Åbo Akademi, Universiteti i Ishujve Balearik, Universiteti i L’Aquila dhe Universiteti Mälardalen.

Pas vitit të parë, ku ofrohen kurse themelore të shkencës së të dhënave, EDISS ofron tre fusha të specializimit për vitin e dytë:

· Mësimi Industrial i Makinerisë - Inxhinieria e Softwerit, ofruar nga Universiteti Mälardalen, Suedi

· Vizioni kompjuterik dhe sistemet inteligjente, të ofruara nga Universiteti i Ishujve Balearik, Spanjë

· Model Driven Machine Learning - Inxhinieri Softweri, ofruar nga Universiteti i l’Aquila, Itali

Për fillimet e studimeve në muajin gusht 2021, periudha e aplikimit do të hapet në 1.12.2020 në orën 8:00 dhe mbyllet në 15.01.2021 në orën 15:00 me orën Finlandeze (EET).

Për më shumë informacion:

Website:https://www.master-ediss.eu/

E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Facebook: https://www.facebook.com/masterediss

 

Njoftim - Hapet thirrja për programin e Praktikave të Biznesit Gjerman

Hapet thirrja për programin e Praktikave të Biznesit Gjerman për Vendet e Ballkanit Perëndimor.

Programi është një mundësi e jashtëzakonshme për të fituar dhe zhvilluar njohuritë praktike profesionale.

Programi i Praktikave të Biznesit Gjerman ndihmon studentët dhe të diplomuarit e rinj që të fitojnë përvojën e parë të punës në kompanitë lider në Gjermani.

Gjatë 17 viteve të fundit, janë mbështetur më shumë se 800 studentë dhe të sapodiplomuar nga vendet e Ballkanit Perëndimor në këtë rrugë. Studentët kalojnë tre deri në gjashtë muaj në Gjermani dhe kanë mundësinë të zgjerojnë njohuritë e tyre të fituara gjatë studimeve dhe t’i implementojnë ato në praktikë. Pjesëmarrësit në këtë program janë gjithashtu pjesë e një rrjeti rajonal të alumnë-ve, ku ata trajnohen vazhdimisht sipas nevojave të tregjeve lokale të punës.

Gjenerata e ardhshme e kandidatëve që do të fitojnë bursën, do e fillojë praktikën më 1 Korrik 2021. Thirrja për aplikime vazhdon të jetë e hapur nga 1 Tetori 2020 deri më 16 Nëntor 2020. Të interesuarit mund të informohen për benefitet që ka ky program dhe për procedurën e aplikimit në faqen e internetit: www.stipendienprogramm.org

Këtu keni datat e mëposhtme për dy takime informuese virtuale:

· 26. 10. 2020, 14h

https://zoom.us/j/96827933693?pwd=NUxsdW1mSXFEVzFRN3F5R2J5ZzJ3UT09

Meeting ID: 968 2793 3693

Passcode: 341092

· 3. 11. 2020, 18h

https://zoom.us/j/97586143837?pwd=b2VBTEhmTHcyQlpRcjFkemZBell4QT09

Meeting ID: 975 8614 3837

Passcode: 746470

Për më shumë informacion dhe për procedurën e aplikimit klikoni këtu.

 

.

                                                          

Vini re !!!!!

Tashmë, për studentët, ka ndryshuar adresa e regjistrimit në platformën e punësimit online, GRADUA.
Nga gradua.almalaurea.it në adresën e re:https://gradua.rash.al/, ndërkohë që për studentët e regjistruar më herët,kredencialet në platformë kanë mbetur të pandryshuara.

 

 

 

                                                         

Njoftim – Zhvillohet dita e informimit për platformën e punësimit online “GRADUA”

Në 21.01.2020, ora 10.00 do të zhvillohet  Info Day në sallën “Silvano Pedrollo”, pranë Rektoratit të Universitetit Politeknik të Tiranës, ku janë të ftuar të marrin pjesë studentë të Bachelor-it, viti i III-të dhe studentë të Master-it për të marrë më shumë informacion rreth benefiteve që përfitojnë nga regjistrimi në platformën e punësimit online  “GRADUA”.

https://gradua.almalaurea.it/

 

Njoftim – Hapet thirrja për aplikim për shkollat verore në Universitetin e Trentos, Itali

Për të gjithë studentët e interesuar për të kryer shkollën verore në Universitetin e Trentos, Itali, njoftojmë që hapet thirrja për aplikime, për studentë të ciklit të parë dhe të dytë të Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit dhe Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës.
Kohëzgjatja e shkollës verore do të jetë 13.07.2020 – 24.07.2020.
 
Shkolla zhvillohet plotësisht në anglisht, prandaj kërkohet një nivel minimal B2 i gjuhës angleze.
Aplikimet do të bëhen pranë zyrës së karrierës, në Rektorat.
 
Dokumentat për aplikim janë:
· Vërtetim studenti;
· Listë notash deri në momentin e aplikimit;
· Letër motivimi dhe CV;
· Certifikata e mbrojtjes së gjuhës angleze;
· Fotokopje pasaporte;
 
Vini re: Informacion në lidhje me programin dhe tarifat do të gjeni në këtë link:https://international.unitn.it/incoming/trento-sustainable-summer-school-2020-tres2020
Në fund të Shkollës, pjesëmarrësit do të marrin një Certifikatë Pjesëmarrjeje dhe një vërtetim zyrtar nga UniTrento për numrin e krediteve, ECTS, të marra.
 Afati i fundit i aplikimit është 10.03.2020.
 
Njoftim - Zhvillohet programi i informimit dhe komunikimit të platformës GRADUA pranë Universitetit Politeknik të TiranësGjatë muajit Janar 2020 do të zhvillohen informime të studentëve pranë secilit fakultet të Universitetit Politeknik të Tiranës në lidhje me platformën e projektit GRADUA.

Projektit GRADUA ka si qëllim të krijojë bashkëpunime konkrete midis Universitetit dhe tregut të punës përmes krijimit të një platforme të përbashkët, e cila do të sigurojë mjete të reja rekrutimi. Platforma bën të mundur ndjekjen e të diplomuarve dhe punësimin e tyre duke u mbështetur në praktikat më të mira të BE-së. Mbi këtë projekt merrni informacionin e nevojshëm në linkun: https://www.graduaproject.com/

Gjithashtu do të zhvillohet dhe një Info Day në Rektoratin e UPT-së, ku janë të ftuar të marrin pjesë të gjithë studentët e interesuar për të marrë më shumë informacion rreth benefiteve që përfitojnë nga regjistrimi në platformë.

Për më tepër informacion rreth ditëve të informimit dhe programit të detajuar klikoni këtu

 

 

  Kontakt :Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.     

Zyra e Këshillimit të Karrierës përfaqëson një nga sektorët e Drejtorisë së Komunikimit, pranë Rektoratit të Universitetit Politeknik të Tiranës. Misioni i saj është të orientojë, inkurajojë dhe mbështesë studentët dhe të diplomuarit me mundësi për zhvillim personal dhe profesional përmes informimit, këshillimit, trajnimit dhe udhëzimit në karrierë.

Zyra e Këshillimit të Karrierës ofron një gamë të gjerë shërbimesh për studentët dhe të diplomuarit e UPT të cilat kanë për qëllim orientimin e edukimit profesional, lehtësimin e zhvillimit të karrierës, përgatitjen për tregun e punës dhe mbështetje për të vazhduar aftësimin e tyre profesional nëpërmjet të mësuarit gjatë gjithë jetës.

Shërbimet kryesore që Zyra e Këshillimit te Karrierës ofron janë:

-          Identifikimi dhe informimi mbi oportunitetet edukative (internshipe, bursa, trajnime, etj.);

-          Asistencë për realizimin e instrumenteve të kërkimit të një vendi pune (përgatitja e CV, letër motivimi, etj.);

-          Këshillim karriere nëpërmjet vlerësimit të interesave, vlerave dhe aftësive profesionale;

-          Trajnime/work shope për zhvillimin e qëndrimeve dhe aftësive që mund të rrisin mundësitë e futjes se të diplomuarve në tregun e punës;

-          Informimi dhe promovimi i ofertave të internshipeve, vendeve të punës, etj.;

-          Këshillimi i studentëve të UPT që diplomohen në Ciklin e Parë për mundësitë e studimeve në Ciklin e Dytë në UPT ose universitete të tjera jashtë vendit;

-          Organizimi i selektimit dhe rekrutimit të studentëve;

-          Mbajtja e kontaktit me alumnët dhe ndërthurja e kërkesave dhe ofertave të edukimit gjatë gjithë jetës;

-          Lidhja e vazhdueshme dhe aktive me kompanitë brenda dhe jashtë vendit si dhe vlerësimi/ analiza e kërkesave të tyre për forcë pune;

-          Aktivitete të ndryshme promovuese dhe informuese;

-          Informimi i studentëve të ardhshëm (maturantë) për programet e studimit, standardet e pranimit dhe politikat e UPT;

-          Mbajtja e kontaktit dhe të dhënave për punësimin e të diplomuarve të UPT;

 

 

 

 

Drejtoria e Kërkimit Shkencor dhe Projekteve

Krijuar: 20 Maj 2011 Ndryshimi i fundit: 04 Maj 2021 Vizita: 25944

Drejtoria e Kerkimit Shkencor dhe Projekteve

Drejtor: Prof.Dr Aida Spahiu

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Sektorët:

  • Sektori i promovimit akademik dhe shkencor (Titujt dhe gradat)
  • Sektori i botimeve shkencore

Specialist:Erjola Sali

Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

  • Sektori i projekteve shkencore dhe profesionale

Pergjegjese sektori:Alma Afezolli

Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Specialist: Hyrjana Mocka

E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

Misioni i Drejtorisë së Kërkimit Shkencor dhe Projekteve

Misioni i Drejtorisë së Kërkimit Shkencor dhe Projekteve, është të mbështesë kërkimin shkencor në UPT, në përputhje të plotë me prioritetet strategjike dhe interesat e vendit, e cila gërshetohet me mësimdhënien me pikësynim rritjen e cilësisë së ofertës akademike. Drejtoria e kërkimit shkencor dhe projekteve e realizon misionin e saj me anë të pjesëmarrjes e drejtpërdrejtë në administrimin e sistemit të burimeve të kërkimit shkencor në nivel institucional dhe mbështetjes funksionale të tij. Drejtoria e kërkimit shkencor dhe projekteve në UPT siguron menaxhimin eficient të aktiviteteve kërkimore shkencore nëpërmjet nxitjes, bashkëpunimit, koordinimit dhe promovimit të formave të ndryshme të kërkimit shkencor e inovacionit në bashkëpunim të plotë me të gjitha njësitë kryesore dhe strukturat në UPT.

 

Aktivitetet kryesore të Drejtorisë së Kërkimit Shkencor dhe Projekteve

-Bashkëpunon me Rektoratin e UPT-së në hartimin e politikave afatmesme të kërkimit shkencor dhe të projekteve kërkimore shkencore;
-Harton politikat afatshkurtra (vjetore) të kërkimit shkencor dhe projekteve, duke bashkëpunuar me njësitë kryesore dhe drejtoritë e UPT-së;
-Nxit dhe orienton marrjen e gradës shkencore “Doktor” dhe të titujve akademike “Profesor i Asociuar” e “Profesor” për anëtaret e stafit akademik në UPT;
-Ndihmon dhe mbështet në përgatitjen e dokumentacionit të duhur të fitimit të gradës shkencore “Doktor” dhe të titujve akademike “Profesor i Asociuar” dhe Profesor”si     dhe verifikon, monitoron dhe kontrollon procedurën e përcjelljes së dokumentacionit të tyre pranë Rektorit, në cilësinë e Kryetarit të Senatit Akademik të UPT;
-Nxit ofrimin e shërbimeve për të tretët nëpërmjet veprimtarive kërkimore-shkencore, të zhvillimit dhe krijuese, të realizuar nga studentët dhe personeli akademik në UPT.
-Administron dhe përditëson bazën e të dhënave të kërkimit shkencor në UPT, si të dhëna të standartizuara, në të cilat përfshihen: lista e disertacioneve të doktoratave të   mbrojtura, lista e përditësuar e kërkimit shkencor të personelit akademik e kërkimor të fakulteteve dhe të Institutit të Kërkim-Zhvillimit, lista e përditësuar e projekteve të   financuara, në kuadrin e programeve kombëtare dhe ndërkombëtare të kërkim – zhvillimit.
-Nxit dhe mbështet njësitë përbërëse të UPT-së në hartimin e projekteve kërkimore shkencore të institucionit si dhe projektet e përbashkëta me institucionet homologe të   vendit dhe të huaja;
-Pas verifikimit, monitorimit dhe kontrollit formal-administrativ të projekteve kërkimore, përgatit dokumentet shoqëruese të tyre për miratim pranë Rektorit, duke b   bashkëpunuar me njësitë kryesore të UPT;
-Koordinon dhe bashkërendon punën me institucionet e tjera në rastin e projekteve shkencore të përbashkëta, në kuadrin e programeve kombëtare dhe ndërkombëtare;
-Drejton dhe mbështet botimet e ndryshme shkencore në institucion, pasi kryen relatimin e kujdesshëm të tyre.
-Organizon botimin periodik të revistës shkencore të UPT-së, “Buletini i Shkencave Teknike”;
-Promovon botimet shkencore më cilësore të kryera brenda dhe jashtë vendit, të realizuara nga stafet akademike-shkencore të UPT-së, etj.
-Në bashkëpunim me Rektoratin harton raportin vjetor të veprimtarisë kërkimore-shkencore të kryer nga njësitë kryesore në UPT.

Drejtoria e Kurrikulave

Krijuar: 20 Maj 2011 Ndryshimi i fundit: 28 Nentor 2021 Vizita: 29743

Drejtoria e kurrikulave

 Prof. Mimoza Cukalla
Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Drejtoria e Kurrikulave kryen këto funksione:

-Koordinon, monitoron aktivitetin për hartimin, riorganizimin, rishikimin dhe mbylljen e programeve të studimit në të tre ciklet e studimit;
-Koordinon dhe monitoron zhvillimin e programeve mësimore duke u mbështetur në Rregulloren e Zhvillimit Kurrikular të UPT-së;
-Koordinon punën me ministrinë përgjegjëse për arsimin e lartë (Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë) për çështjet mësimore dhe të administrimit të kurrikulës në UPT;
-Koordinon dhe monitoron procesin e pranimeve në të tre ciklet e studimit qe ofrohen në UPT;
-Bashkëpunon ngushtë me MASR nëpërmjet organizmave vartëse të saj për të gjitha çështjet dhe problematikat që lidhen me administrimin e anës mësimore ne UPT;
-Administron kërkesat për verifikime që vijnë nga institucione brenda dhe jashtë vendit, publike dhe/ose private, duke mbajtur një data bazë të rregullt për të gjithë ish-   studentët e UPT-së.

Sektorët:

  • Sektori i kurrikulave
  • Sektori i procesit mësimor
  • Sektori IT dhe E-learning

Pergjegjes Sektori IT dhe E-Learning:Bledar Demaj

Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. 

Specialiste IT:Paola Janllari

Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Pershkrimi i punës:

-Të kujdesen për mirëmbajtjen e sistemit të kompjuterave.
-Të mbajnë kontakte me Fakultetin e Teknologjise së Informacionit dhe me shoqëri të cilat ofrojnë shërbime (suport).
-Të mirëmbajnë website-in e institucionit www.upt.al
-Të bëjnë instalim e PC, printer, skaner ,software etj.
-Të japin asistencë për punonjësit që përdorin asetet kompjuterike në UPT.
-Të bëjnë analizimin e problemeve të rrjetit dhe gjetjen e zgjidhjeve të tyre për vazhdimësinë e punës të personelit të UPT;
-Detyra të tjera të përcaktuara në legjislacionin në fuqi si dhe aktet e brendshme të institucionit .