Njoftim –Publikohet Deklarata e Përbashkët e Konferencës së 6–të të Përbashkët Shkencore të Procesit të Berlinit.

Shtyp
Krijuar: 13 Korrik 2021 Data pubblicazione Vizita: 336

Në datat 1 – 2 korrik 2021 u zhvillua virtualisht Konferenca e 6-të Shkencore e Procesit të Berlinit.
Rekomandimet e Konferencës u futën në përgatitjen e Samitit të 8-të, të Kryetarëve të Shteteve dhe Qeverive të Ballkanit Perëndimor, në 5 korrik 2021, ku u diskutua, ndër të tjera, për një dhurim prej 3 milion vaksinash nga Gjermania për vendet e Ballkanit.
Përfundimet e Kryetarit të Konferencës së 6–të të Përbashkët Shkencore të Procesit të Berlinit mund ti gjeni në linkun:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/suche/western-balkans-summit-chair-s-concutions-1939788
Versionin përfundimtar të Deklaratës së Përbashkët mund ta gjeni në linkun:

6bpjsc_joint_statement_2021_final