Projekte

Botohet studimi me titull "Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore"

Studimi i mundësuar nga AKKSHI (Agjencia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit) për Shqipërinë dhe CNR (Consiglio Nazionale delle Ricerche) Këshilli Kombëtar i Kërkimeve Shkencore të Italisë, zbatuar nga UPT në vendin tone dhe nga Instituti i Kristalografisë në Bari,, paraqet një analizë teorike të mbrojtjes dhe konservimit të trashëgimisë kulturore të gurit, të mbështetur edhe në legjislacionin përkatës të Evropës dhe vendit tonë, sintezën dhe karakterizimin e nanomaterialeve të grupit të tokave alkaline, optimizimin e prodhimit eksperimental dhe analizën e detajuar të mbrojtjes së traventinave, duke krijuar një bazë për kuptimin e natyrës së realizimit të konsolidimit me nanomateriale dhe strategjive që duhen ndjekur për realizimin e saj. Në llojin e tij, studimi synon një qasje inxhinierike te bazave të realizimit të mbrojtjes dhe konsolidimit të trashëgimisë kulturore të gurit, në këndvështrimin e shikimit të procesit si fenomen që mund të zbatohet në praktike gjerësisht apo i kufizuar. Në përfundim, studimi u botua si editorial me titull "Nanomaterialet për Konservimin e Trashëgimisë Kulturore" që u shkrua për të mundësuar përhapjen e studimit, punës shkencore eksperimentale dhe përpunimin e rezultateve me metodat bashkëkohore që përdoren sot për nanomaterialet. Botimi i plotë në pdf mund të shkarkohet në faqen e UPT, ndërsa kopje të tij gjenden në Bibliotekën Kombëtare me ISBN 978-99943-2-468-2, si edhe në Bibliotekën e UPT.

Kopertina

BKSTONE

REACH

DRIVE

Njoftim - Zhvillohet takimi i parë i projektit "BKSTONE". Në datat 17-18 shkurt, në Universitetin Politeknik të Tiranës, në sallën " Silvano Pedrollo", u zhvillua takimi i parë i projektit "BKSTONE".
Universiteti Politeknik i Tiranës është në rolin e koordinatorit të projektit. Projekti "BKSTONE" nën programin "Ndërtim Kapacitetesh në AL" me titullin "Higher Education-Enterprise Platform for Fostering, Modernization and Sustainable Growth in Natural Stone Industry in WBs.", është financuar nga programi Erasmus+.
Për herë të parë në Shqipëri, po realizohet një projekt me këtë lloj gjithpërfshirjeje: Akademinë , Institucione private dhe shtetërore, që kanë si fjalë kyçe "GURIN NATYRAL".
Në partneritetin prej 14 institucionesh të Arsimit të Lartë, dhe Qendra Kërkimore, nga vendet e Ballkanit dhe BE, 3 prej tyre janë nga Shqipëria: Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti i Elbasanit, " Aleksandër Xhuvani" dhe Universiteti i Gjirokastrës , "Eqrem Çabej".

           

           

           

                                                                Vini re !!!!

Tashmë, për studentët, ka ndryshuar adresa e regjistrimit në platformën e punësimit online, GRADUA.
Nga gradua.almalaurea.it në adresën e re:https://gradua.rash.al/, ndërkohë që për studentët e regjistruar më herët,
kredencialet në platformë kanë mbetur të pandryshuara.

 Njoftim - Zhvillohet programi i informimit dhe komunikimit të platformës GRADUA pranë Universitetit Politeknik të Tiranës

Gjatë muajit Janar 2020 do të zhvillohen informime të studentëve pranë secilit fakultet të Universitetit Politeknik të Tiranës në lidhje me platformën e projektit GRADUA.

Projekti GRADUA ka si qëllim të krijojë bashkëpunime konkrete midis Universitetit dhe tregut të punës nëpërmjet krijimit të një platforme të përbashkët. Kjo platformë do të ofrojë forma të reja rekrutimi, nëpërmjet rritjes së mundësisë së ekspozimit të studentëve ndaj bizneseve të interesuara sipas fushave të ekspertizës. Ajo do të bëjë të mundur ndjekjen e të diplomuarve dhe punësimin e tyre, duke u mbështetur në praktikat më të mira të BE-së. Mbi këtë projekt merrni informacionin e nevojshëm në linkun:https://www.graduaproject.com/

Gjithashtu do të zhvillohet dhe një Info Day në Rektoratin e UPT-së, ku janë të ftuar të marrin pjesë të gjithë studentët e interesuar për të marrë më shumë informacion rreth benefiteve që përfitojnë nga regjistrimi në platformë.

Për më tepër informacion rreth ditëve të informimit dhe programit të detajuar klikoni këtu

Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës

Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT),
Universiteti i Arteve Tiranë (UART),
Universiteti Europian i Tiranës (UET),
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT),
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik "Zonja e Këshillit të Mirë" (UniKZKM)
Universiteti Shqiptar (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
Universiteti i Barcelonës (UB),
Instituti Universitar i Lisbonës (ISCTE-IUL),
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario Alma Laurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS) Partnerët e lidhur: Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP)


Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
 
Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Objektivat specifike të projekteve të MARDS janë:
• të rishikojë politikat ekzistuese kombëtare / standardet për studimet e doktoratës në të dy vendet dhe përputhshmërinë e tyre me praktikat e BE-së, • të zhvillojë dhe të propozojë një model të ri të studimeve të doktoratës në të dy vendet, të përshtatura sipas eksperiencave të fituara gjatë dekadave të fundit dhe nevojave aktuale dhe të parashikuara të dy vendeve,

• të propozojë një metodë të qëndrueshme të financimit të studimeve të doktoraturës në të dy vendet në nivel kombëtar.
• të krijojnë dy shkolla të përbashkëta të doktoratës "Shkencat Natyrore dhe Teknologjia për një zhvillim të qëndrueshëm" në Mal të Zi (Podgoricë) dhe "Ekonomia dhe Turizmi për një zhvillim të qëndrueshëm" në Shqipëri (Shkodër).
• të krijojë një bashkëpunim të qëndrueshëm me partnerët e BE-së dhe të themelojë Shkollën e Doktoraturës në mënyrë që të ruajë standardet e zhvilluara.
Partnerët në këtë projekt janë: Partnerët Europianë:

Universiteti i Vienës,
Universiteti i Zagrebit;
Universiteti i Maribor, Universiteti i Banska Bistrica,
Shoqata e profesionistëve në edukimin e doktoraturës.
Partnerët e Malit të Zi:
Universiteti i Malit të Zi (Koordinator i projektit),
Universiteti i Donja Gorica,
Ministria e Edukimit e Malit të Zi;
Ministria e Shkencës e Malit të Zi;
Dhoma e Tregtisë e Malit të Zi.
Partnerët Shqiptarë:
Universiteti i Shkodrës "Luigj Gurakuqi", Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti "Ismail Qemali" Vlorë, Universiteti Metropolitan i Tiranës, Ministria e Arsimit,
Sportit dhe Rinisë në Shqipëri.
Faqa zyrtare e projektit: https://www.mards.ucg.ac.me
 
NJOFTIM – Ftohen dy vlerësues të jashtëm për projektin MARDS

Projekti MARDS adreson një nga problemet më të mprehta në sistemet arsimore malazeze dhe shqiptare, studimet e doktoraturës. Objektivi kryesor i projektit është të rindërtojë shkollat e doktoraturës në përputhje me parimet e Salzburgut dhe të krijojë shkolla të përbashkëta pilot të doktoraturës; shkolla të qëndrueshme dhe moderne mes dy vendeve partnere dhe fqinje të cilat do të shërbejnë si shembull i "praktikës së mirë" për Rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në tërësi, për të përmirësuar dhe krijuar kapacitete të qëndrueshme në fushën e studimeve të doktoratës në të dy vendet.
Në kuadër të këtij projekti ftohen dy vlerësues të jashtëm. Kandidatët potencialë duhet të kenë eksperienca në projekte që kanë të bëjnë me studimet e doktoraturës dhe menaxhimin e Arsimit të lartë.
Aplikimet duhet të shoqërohen edhe me një propozim deri në 3 faqe dhe të dërgohen me e-mail deri të mërkurën, më 15 janar 2020 tek koordinatori i projektit Prof. Dr. Radovan Stojanovic, Universiteti i Malit të Zi stox@ac.me si dhe tek menaxheri i cilësisë së projektit Asoc. Prof. Dr Matjaz Debevc, Universiteti i Maribor, Slovenia(matjaz.debevc@um.si)
Për më tepër informacion rreth dokumentacionit të aplikimit klikoni këtu ose vizitoni faqen zyrtare https://www.mards.ucg.ac.me/ .
Në Linjë

Kemi 39 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

DRIVE

Kategoria kryesore: Universiteti
Krijuar: 25 Janar 2021 Ndryshimi i fundit: 13 Korrik 2023 Data pubblicazione
Super User Vizita: 2213

Indeks artikujsh

Faqja e internetit e projektit: https://driveproject-eu.com/

Projekti synon zhvillimin e kapaciteteve të HEI-ve në Shqipëri dhe Kosovë, të dy vendet që kanë të bëjnë me rajonin 1 – Ballkanin Perëndimor, për të përmirësuar performancën e tyre kërkimore dhe novatore.
Përveç aktiviteteve tradicionale të trajnimit si punëtoritë dhe vizitat studimore, projekti parashikon ngritjen e strukturave të reja në 4 HEI që do të fokusojnë kërkimin dhe inovacionin duke adoptuar një qasje ndërdisiplinore dhe përfundimisht një bashkëpunim të ngushtë me partnerët nga bizneset dhe industria në përputhje me objektivat e katërfishtë të helikës.
Përveç kësaj, hapja e HEI-ve ndaj partnerëve të tjerë, vendas dhe ndërkombëtarë, do të rritet më tej nëpërmjet zhvillimit të një rrjeti, mbështetur gjithashtu nga një platformë virtuale që do të lehtësojë ndërveprimin dhe sinergjinë midis anëtarëve.
Zyrat e dedikuara për kërkim dhe inovacion apo rrjete për një qëllim të tillë mund të jenë të gjata për shkak dhe jo diçka të re për vendet e zhvilluara, por për këtë rajon dhe për këto dy vende në veçanti, të karakterizuara nga një mjedis me besim të ulët dhe një eko-sistem shumë i fragmentuar ku bashkëpunimi, koordinimi dhe synergjitë janë të pakta, livrables e projektit përbëjnë një risi.

Profili universitar:
Universiteti Politeknik i Tiranës është një institucion akademik publik dhe i vetmi Universitet Politeknik në Shqipëri. Është themeluar në vitin 1951 me emrin Instituti i Lartë Politeknik. Ndodhet në Tiranë, kryeqyteti i Shqipërisë. PUT në ditët e sotme ofron programe studimi në tre ciklet e studimit dhe është i përbërë nga 7 Fakultete dhe 1 Institut. Universiteti Politeknik i Tiranës, në të gjitha njësitë kryesore dhe njësitë bazë (departamentet), ka të dhëna për marrëveshje partneriteti me institucionet e huaja të arsimit të lartë nëpërmjet pjesëmarrjes në projekte kërkimore shkencore me universitete të huaja. Ai synon zgjerimin e bashkëpunimit dhe përmirësimin e cilësisë së rezultateve të kërkimit shkencor. Kemi marrë mbështetje financiare nga disa Grante të BE-së si: Horizon 2020, EC COST / COST NESUS, Erasmus Mundus (Euroweb+), Erasmus FETCH, dhe KA1 Erasmus + Program me shumë vende evropiane.
Universiteti Politeknik i Tiranës ka marrëveshje bashkëpunimi kombëtar me shumë partnerë si institucione apo fakultete sipas marrëveshjeve përkatëse mbi programet e studimit dhe kërkimin shkencor për përmirësimin dhe përshtatjen e tyre me nevojat e tregut të punës në Shqipëri. Duke qenë pjesë e shumë projekteve ndërkombëtare, vetë Universiteti Politeknik i Tiranës ka një sërë marrëveshjesh me institucionet homologe ndërkombëtare në përputhje me formatin kombëtar dhe ndërkombëtar.

Roli në projektin:Universiteti Politeknik i Tiranës është partneri kryesor i paketës së punës nr.2:
Zhvillimi; "Zhvilloni metodologji të reja të mësimdhënies dhe mentorimit që rrisin aftësitë kërkimore të studentëve" së bashku me Universitetin Aalborg.
Për ta arritur atë, të gjithë partnerët do të marrin pjesë në këtë punë zhvillimi, por ndarja e detyrave ndryshon. Partnerët kryesorë do të ndajnë detyrat mes tyre, edhe pse të gjitha detyrat do të ndjekin një model linear: Workshops, Vizita Studimore, Seminar reflektues dhe seminare virtuale.
Universiteti Politeknik i Tiranës do të mbështesë gjithashtu të gjitha detyrat nga paketat e tjera në mënyrë që të përmbushë objektivat e projektit.

Stafi i përfshirë në projekt:
Ph.D. Alma Afezolli

Diplomuar si Inxhinier Ndërtimi (1991) dhe më vonë në studimet pasuniversitare në Inxhinieri Trafiku (1994/95 në Politeknik të Tiranës). Master në Inxhinieri Ndërtimi (2007) në Fakultetin e Inxhinierisë Civile, PUT për "Disa rekomandime të rëndësishme për projektimin e një niveli të kryqëzimit dhe Doktor i Shkencave në Inxhinierinë e Ndërtimit 2013, (Politeknik i Tiranës), për "Kontrollin e Trafikut dhe Sigurisë në Kryqëzimet Rrugore, Krahasimi i Performancës midis një niveli Trafik-Dritat dhe Kryqëzimet e Rrethrrotullimit".
Ajo ka 24-vjet përvojë në procesin mësimor si lektore pranë Departamentit të Infrastrukturës së Ndërtimit dhe Transportit: Lektore e 'Sistemeve dhe Rrjeteve të Transportit, 'Ndërtimet e Hekurudhave', etj, kurse në Fakultetin e Inxhinierisë Civile, Universiteti Politeknik i Tiranës.
Ajo ka qenë e përfshirë në disa projekte, disa prej të cilave ndërkombëtare, Programi "TEMPUS" 1995, pranë Departamentit të Inxhinierisë Strukturore të Universitetit Politeknik të Milanos; TEMPUS" Jeep 1997-1999 Program, pranë "Ecole Nationale des Ponts et Chaussess" të Parisit; Programi Jep "TEMPUS" 2006, pranë Universitetit Politeknik të Barit, Itali.
Ajo ka marrë pjesë në seminare, seminare, konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare, me prezantime në fushën e Kërkimit të Transportit, sistemeve dhe rrjeteve të transportit të menaxhimit të cilësisë. Ajo është gjithashtu autore e disa botimeve dhe një monografi. Ajo është koordinatorja aktuale e projektit të PUT, për të gjitha projektet Erasmus+ KA1, Erasmus+ KA2, Erasmus Mundus, BE.